Dünya Su Kitligini Konusurken Tekirdag'da Endiselendiren Görüntüler Açiklamasi Sosyal Medya Ayaklandi

Afrika kitasinda insanlar içecek su bulamazken Tekirdag’in hemen hemen her mahallesinde tonlarca içme suyu sokaklara ve kanalizasyon borularina akiyor. Ayrica sosyal medyadan ayaklanan vatandaslar, aylardir ihbarda bulunmalarina ragmen kimsenin bu durumla ilgilenmedigini ve hiçbir çözüm bulmadiklarini ifade etti.

Dünya Su Kitligini Konusurken Tekirdag'da Endiselendiren Görüntüler Açiklamasi Sosyal Medya Ayaklandi
Dünya genelinde su kitligi konusulurken, Afrika kitasinda insanlar içilecek su bulamazken Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesindeki mahallelerde aylardir tonlarca içme suyu sokaklara akiyor. Ülke genelinde de yer alti su kaynaklarinin dogru kullanilmasina yönelik konular gündeme gelirken Tekirdag’da bu görüntüler vatandaslar arasinda endiseye neden oluyor. Aylardir durumu Tekirdag Büyüksehir Belediyesi ve alt kurulusu olan Tekirdag Su ve Kanalizasyon Idaresine (TESKI) ihbarda bulunduklarini ifade eden vatandaslar, söz konusu kurumun yetkililerinin hiçbir sekilde dönüs yapmadigini ifade etti.

Ayrica vatandaslar, sosyal medyadan da ayaklanarak, yasanan duruma herhangi bir çözüm bulunmadigina dair tepkilerini dile getirdi.

Milli servet sokaga akiyor

Vatandaslardan Kenan Ogras yaptigi açiklamada, “Belediyeye, TESKI’ye ne kadar müracaat ettiysek, Kurban Bayrami’na bir hafta kala bu su patlagi patladi ve halen akiyor. Bu milli bir servet. Su yollara bakin. Yollar yosun tutmaya basladi.

Yazik günah. Bütün mahalle olarak TESKI’ye, belediyeye çagri yapiyoruz gelen giden yok. Tonlarca su dereye, denize ve lagimlara gidiyor yazik günahtir. Sonra ‘Yok bilmem susuzluk sikintisi çekiyoruz’ Buna bir an önce bir önlem alinmali. Çareyi gazetecileri çagirmakta bulduk. Allah razi olsun bizim için buraya geldiler. Buradan televizyonlara, gazetelerden sesimizi duyurmaya çalisiyoruz” dedi.



“Her sokakta bir patlak var”

Ogras Tekirdag’in her sokaginda patlaklarin oldugunu da ifade ederek, “Her sokakta bir patlak var. Belediyeden buna bir önlem alinmasini istiyoruz. Belediyemiz suana kadar bu sokaga hiç ugramis degil. Geliyorlar su asagidaki sokaktan dolaniyorlar. Buraya gelmiyorlar. Bize gelip ne derdiniz var diye soran yok. Gelsinler su rezilligi görsünler sular bosa akiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA