Büyüksehir Beklenen Yagis Için 24 Saat Boyunca Sahada Olacak

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, 11 Agustos Persembe günü sehir genelinde beklenen saganak yagis nedeniyle olusabilecek ani sel ve su baskinina karsi vatandaslara uyarida bulundu. Yapilan açiklamada Büyüksehir ve SASKI ekiplerinin 24 saat esasiyla teyakkuzda olacagi bildirildi.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlügü ve AFAD tarafindan yapilan yagis uyarisina dikkat çekerek tüm ekipleri ile birlikte teyakkuzda oldugunu bildirdi. 11 Agustos Persembe günü Sakarya genelinde etkili olacagi öngörülen kuvvetli yagisa karsi sel, yildirim, dolu ve hortum gibi olumsuzluklara karsi vatandaslara uyarida bulunuldu. SASKI ekipleri yagmur öncesi izgara ve kanallarda temizlik islemlerini gerçeklestirerek yagisin olumsuzluklara sebebiyet vermesinin önüne geçecek. Ekipler ayni zamanda bugün aksam saatinde basladiklari yagmur mesaisini 24 saat esasiyle, mesai gözetmeksizin sürdürecekler.

Beklenen yagis ile ilgili kurum tarafindan yapilan açiklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan açiklama ve AFAD tarafindan yapilan uyarilara istinaden tüm ekiplerimizle birlikte yagmur mesaisini yagmur sehrimize gelmeden önce baslattik. Olusabilecek olumsuzluklarin önüne geçmek için temizlik çalismalarimizi sürdürüyoruz. Ayni zamanda is makinalarimizi gerekli gördügümüz noktalarda uzman personelimizle birlikte konuslandirdik. Vatandaslarimizin endise etmemesi için 24 saat esasiyla sahada olacagiz. Olumsuz durumlarda bize SASKI ALO 185 Çagri Merkezimiz üzerinden her zaman ulasabilirsiniz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA