Kayseri'de Ata Yadigari Gacerin Hasadi Basladi

Patenti Kayseri’nin Develi ilçesine ait olan gacerin hasadi basladi.

Kayseri'de Ata Yadigari Gacerin Hasadi Basladi
Cumhurbaskanligi tohum gen bankasina kaydi yapilan, bu sene de Develi Belediyesi ve Kayseri Üniversitesi tarafindan yapilan basvuru sonrasinda “Develi Gaceri” olarak tescillenen gacerin, ilçedeki hasadi basladi.

Gacer ekimi yapan Epçe Mahallesi sakinlerinden Dogan Özdemir, bu sene 250 dekarlik alana gacer ektigini belirterek, “Gacerin daha çok yayginlasmasi ve üretiminin kolaylasmasi için gacerin patentini alan Belediye Baskanimiz Mehmet Cabbar’a sükranlarimi sunuyorum. Üretimimizin seri hale gelmesi için eleme makinesi alarak bizleri sevindiren Büyüksehir Belediye Baskanim Memduh Büyükkiliç’a da çok tesekkür ediyorum. Insallah yaptigimiz çalismalarin örneklik teskil etmesini temenni ederek diger çiftçi kardeslerimizin de gacer ekip yayginlasmasiyla gacer üretimi ile ilgili alt yapi sorunlarini çözüp ülkemizde önemli bir deger haline getiririz” dedi.

Develi Belediye Baskani Mehmet Cabbar da, “Ekmek, çorba, börek, pilav, dolma, yaprak dolmasi gibi her türlü yemek yapilabilen gacer, glüten oraninin düsük olmasi sebebiyle çagimizin en büyük problemi olan obeziteyle savasta özellikle tercih edilmesi gerekmektedir. Gacerin ilçemizde daha çok yayginlasmasi için diger çiftçilerimize de gacer ekmelerini tavsiye ediyor; gacer sevdalisi Dogan Agabeyimize hasadinin bereketli olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA