Üsküdar'da Ihtiyaç Sahiplerine 50 Ton Kurban Eti Dagitildi

Üsküdar Belediyesi, Kurban Bayrami’nda ihtiyaç sahiplerini unutmadi. Belediye tarafindan ihtiyaç sahiplerine 2 bin 500 küçükbas hayvandan olusan 50 ton kurban etinin dagitimi gerçeklestirildi.

Üsküdar'da Ihtiyaç Sahiplerine 50 Ton Kurban Eti Dagitildi
Üsküdar Belediyesi tarafindan 2 bin 500 küçükbas hayvan kesimi gerçeklestirildi.

Kesimler sonrasi elde edilen 50 ton et ilçe genelindeki 10 bin ihtiyaç sahibi aileye özel hazirlanan soguk araçlar ile dagitildi. Sabahin erken saatlerinde baslayan kesim islemlerini Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen yerinde inceledi. Baskan Türkmen, 5 kilogramlik paketler halinde hazirlanan kurbanlik etleri araçlara yerlestirdi.

Rekor kurban kesimi

Geçtigimiz yil ilçe genelinde 30 ton kurban eti ihtiyaç sahibi vatandaslara ulastirilmisti. Bu yil ise rakam 50 tona kadar yükselmis oldu. Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, "Üsküdar Belediyesi olarak kurban kesemeyen vatandaslarimiza her yil kurban eti gönderiyoruz. Bu yil bu isi biraz daha genislettik. Bu yil toplamda 50 tonluk bir kurban eti hazirligimiz var. 2 bin 500 adet küçükbas hayvan aldi. Kurbanlarimiz usta kasaplar tarafindan dini kurallara uygun olarak kesildi. Dagitacagimiz kurbanlari dört esit parçaya bölerek beser kiloluk paketler halinde vatandaslarimiza ulastiracagiz. Sogutma sistemi olan araçlarimiz içerisinde saglikli bir sekilde ihtiyaç sahibi vatandaslarimiz kurban etlerine ulasmis olacak“ dedi.

Kaynak: İHA