Siyasilerden Kurban Bayramı mesajları...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve bakanlar başta olmak üzere siyaset dünyasından birçok isim Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. İşte o mesajlar...

Siyasilerden Kurban Bayramı mesajları...
Siyasilerden Kurban Bayramı mesajları...
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün Kurban Bayramı için video mesaj yayınladı.

Erdoğan, 'Milletimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı canı gönülden tebrik ediyorum. Kurban Bayramının ayrılmaz bir parçası olan Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunan vatandaşlarımızın ibadetlerinin kabul olmasını Allah'tan diliyorum. Kendileri keserek veya vekalet yoluyla kestirerek Hazreti İbrahim ve Hazreti İsmail teslimiyetiyle Rabbimize kulluklarını gösteren vatandaşlarımın kurbanlarının da kabul olmasını temenni ediyorum.

Bu mübarek günlerin hepimize hayırlar getirmesi ve kurbanlarımızın kurtuluşa vesile olması niyazıyla; 'Yaza dönsün kışınız, bayramlar bayram olsun. Dert görmesin başınız, bayramlar bayram olsun. Otlar dikenler dolsun, Nemrut'ların çanına. Kolay gelsin işiniz, bayramlar bayram olsun' diyorum. Bizleri bir Kurban Bayramı'na daha sağlıkla, huzurla, esenlikle kavuşturan Rabbimize hamd-ü sena ediyorum. Bayramları, yakın çevrelerinden başlayarak tüm mazlumların ve mağdurların yüzlerini güldürecek hayr-u hasenat vesilesi kılan kardeşlerimizi ayrıca tebrik ediyorum. Medeniyetimizden ve kültürümüzden tevarüs ettiğimiz bayramları, çocuğundan yaşlısına tüm insanlarımızın sevinç günleri haline dönüştüren geleneklerimizi yaşatan herkese şükranlarımı sunuyorum' diye konuştu.

Siyasilerden Kurban Bayramı mesajları...

'BÜYÜK TÜRKİYE'NİN İNŞASI DURAKLAMAYACAK'

Dünyanın sağlıktan güvenliğe kadar her alanda ciddi sınamalarla karşı karşıya olduğu bir dönemden geçildiğini vurgulayan Başkan Erdoğan, şunları kaydetti:

'Böyle kritik dönemler, millet olarak birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin önemini daha da artırmaktadır. Ülkemizi hak ettiği demokrasi ve kalkınma seviyesinin altında tutmak için maruz kaldığımız oyunların bedellerini nesillerdir ağır bir şekilde ödüyoruz. Hamdolsun, geçtiğimiz 20 yılda kurduğumuz güçlü alt yapının üzerinde, Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkartacak bir hamle gerçekleştirme fırsatı yakaladık. Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere tüm dünya kendi siyasi, ekonomik, güvenlik ve sosyal krizleriyle boğuşuyor. Biz ise yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen, hedeflerimize odaklanarak yakaladığımız fırsatları değerlendirmeye çalışıyoruz. Yaklaşık 4 yıl önce, ekonomideki önceliğimizi istihdama vererek yaptığımız tercihin doğruluğunu, yaşanan her gelişmeyle, bir kez daha görüyoruz. Küresel ekonomideki bozulmanın ülkemize olan etkileri yanında, kurdaki dalgalanmanın ve hayat pahalılığının insanlarımızın günlük hayatlarında yol açtığı zorlukları elbette biliyoruz. Aldığımız tedbirler ve hayata geçirdiğimiz programlarla bunların üstesinden geldikçe, elimizdeki imkanların ve kat ettiğimiz mesafenin önemi daha iyi anlaşılacaktır. Milletimden hayata geçirdiğimiz programlara daha güçlü destek ve biraz daha sabır talep ediyorum. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması, gençlerimize bırakacağımız en kıymetli mirasımız olan 2053 vizyonuna kararlılıkla yürümesini sağlayacaktır. Ülke ve millet olarak, Cumhuriyet tarihi boyunca başlattığımız her atılım hamlesinin önünün, türlü oyunlarla kesilmesine defalarca şahitlik ettik. İnşallah bu defa hem tarihten aldığımız dersler hem de sahip olduğumuz avantajlar sayesinde, büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında herhangi bir duraklamaya, gerilemeye meydan vermeyeceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.'

Siyasilerden Kurban Bayramı mesajları...

SÜRÜCÜLERE ÇAĞRI: KURALLARA HARFİYEN UYULMALI

Yola çıkacak sürücülere de çağrıda bulunan Erdoğan, 'Bayram ile 15 Temmuz ve hafta sonu tatillerinin birleşmesiyle uzunca bir ara ortaya çıktı. Vatandaşlarımızın kimi memleketlerine, kimi tatil beldelerine doğru, kimi de yaptığı alternatif programa göre yollara düştü. Şehirlerarası trafiğe çıkan tüm vatandaşlarımdan, kurallara harfiyen uymalarını, yorgun araç kullanmamalarını, mutlaka kemer takmalarını, sabırlı ve dikkatli olmalarını bekliyorum. Bayram ve tatil sevincimizi maddi ve manevi üzüntüye dönüştürmemek için hep birlikte azami hassasiyet gösterelim. Bu duygularla, bir kez daha Kurban Bayramınızı tebrik ediyor, her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum. Kalın sağlıcakla' dedi.

Siyasilerden Kurban Bayramı mesajları...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram namazının ardından MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in Beştepe'de bulunan kabrini ziyaret etti. Burada kendisini karşılayan partililerle tek tek bayramlaşan Bahçeli, Türkeş'in kabrine karanfil bıraktı, su döktü. Kuran-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından açıklama yapan Bahçeli, 'Öncelikle aziz milletimizin ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Daha nice bayramlar görmeyi Cenabı Allah'tan nasip ediyoruz. Bayramlar toplumsal barışın, huzurun, kardeşliğin yayılmasında, perçinlenmesinde önemli fırsatlardır. Bunu değerlendirebilen toplumlar geleceğe daha umutla bakmaktadırlar. Bugün gelişmişlik seviyesi ne olursa olsun, yeryüzündeki ülkelerin büyük bir çoğunluğunda bir toplumsal çalkantı, şiddet, çatışma, kamplaşma ve kavga görülmektedir. Bunu en son olarak İngiltere'de, Arnavutluk'ta, Türk devlet teşkilatlarının bulunduğu ülkelerin bazılarında görüyoruz. Türkiye'de de geçmişten bu yana bayram olsun, farklı günler olsun, birileri ve bazı gruplar açısından hiç fark etmeksizin bir toplumsal gerilim ve çatışma, kamplaşma ortaya koymaya gayret göstermektedirler' dedi.

Siyasilerden Kurban Bayramı mesajları...

'ZİLLET İTTİFAKININ YANDAŞLARI GİBİ HAKARET EDİYORLAR'

Bahçeli, Konya Şehir Hastanesi'nde Dr. Ekrem Karakaya'nın öldürülmesine değinerek, 'En son bir doktor kardeşimizin hakkın rahmetine kavuşması, bir cinayetle muhatap olması sonucunda hayatını kaybetmesi sonucunda millet olarak büyük bir üzüntü içerisinde olmamız gerekirken, her alandaki şiddeti topluca nasıl kınayacağımızı, nasıl aşacağımızı, barış ve huzura nasıl kavuşacağımızı ortaya koymamız gerekirken, bazı sözde meslek grupları toplumsal kargaşa yaratmak, siyasileşmek ve siyasi iktidarı istifaya davet edecek tarzda küstahça bir zillet ittifakının yandaşları gibi hareket etme gafletine düşmüşlerdir. Bunlar ülkemiz için yararlı davranışlar değildir. Terörle mücadelede ülke içinde ve ülke dışında şehitlerimiz varken, terörle mücadelede üstün bir başarının işaretleri görülürken Türkiye'de şiddetten yararlanarak, şiddeti fırsat bilip bunlarla ilgili toplumsal değerlendirmelere, şiddeti nasıl önlememiz gerektiği konusunda milletimizi aydınlatma ve onları huzura davet etme çabaları varken, Türkiye'nin her tarafında 50, 60'ı geçmeyen doktoruyla, 50, 60'ı geçmeyen avukatıyla gösterilere ve bu arada da polis kardeşlerimizle çatışmayı tercih edecek ve onlara hakaret edecek durumlara düşmeye kimsenin hakkı yoktur' diye konuştu.

Siyasilerden Kurban Bayramı mesajları...

'TABİPLER BİRLİĞİ KAPATILMALIDIR'

Bahçeli, bir meslek grubunu savunurken Türkiye'nin güvenlik kuruluşlarını muhatap alarak onlara hasımlık yapmanın kimseye inandırıcı gelmeyeceğini vurgulayarak, 'O bakımdan bayramı vesile addederek toplum olarak huzura, bayram sonrasında ekonomik ve sosyal yönden iyileşmelere topluca gayret göstermeye; ve hepimizin bildiği gibi Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'nin 5'inci yılındayız. 5'inci yılın sonunda muhtemelen 18 Haziran 2023'de Türkiye bir genel seçim yaşayacağı için her şeyi millet iradesine bırakmayı, tercihi milletimizin yapmasını arzulamayı düşünmeliyiz. Yoksa 3-5 ne idüğü belirsiz, her olayda millete ters düşen ve siyasete alet olmuş kuruluşlarla bir yere varmak mümkün değildir. Her defasında söylüyorum; Tabipler Birliği kapatılmalıdır. Hekim kardeşlerim kendi kuruluşlarını yeniden sahiplenmeli ve yeni bir organizasyona gitmelidir. Bir avuç ne idüğü belirsiz doktor kılıklı anarşist ruhlu insanlardan mesleği kurtarmak lazımdır' ifadelerini kullandı.

Bahçeli, 'Türk Tabipler Birliği'nin başındaki 'Türk' ismi sizi rahatsız ediyor mu?' sorusuna, 'Bu soru mudur? Türk ismini taşıyan, Türk'e düşman olur mu?' cevabını verdi.

Siyasilerden Kurban Bayramı mesajları...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Aziz Milletimizin ve tüm İslam aleminin Mübarek Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlar, bayramın; sağlık, huzur ve esenlik getirmesini temenni ederim.

Siyasilerden Kurban Bayramı mesajları...

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu: Kurban Bayramı, yardımlaşmanın ve dayanışmanın bayramıdır. Kapısının çalınmasını bekleyenleri hem paylaşarak hem de bayramlaşarak mutlu edelim.

Siyasilerden Kurban Bayramı mesajları...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 3352 rakımda, Hakkari Yüksekova Varkavik Tepe Üs Bölgesi'nde, kahraman evlatlarımızla bayramlaşıyoruz.

Siyasilerden Kurban Bayramı mesajları...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Milletimizin ve tüm ümmetin mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyorum. #HayırlıBayramlar

Wishing a very happy and peaceful Eid al-Adha to our nation and the entire Ummah. #EidMubarak

Siyasilerden Kurban Bayramı mesajları...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Aziz Milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek #KurbanBayramı'nı en içten duygu ve dileklerimle kutluyorum.

Siyasilerden Kurban Bayramı mesajları...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı mübarek olsun.

Siyasilerden Kurban Bayramı mesajları...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: Milletimizin ve tüm Türk - İslam aleminin Kurban Bayramı mübarek olsun. Rabbim nice hayırlı, huzurlu bayramlara ulaşmayı nasip etsin.

Siyasilerden Kurban Bayramı mesajları...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Aziz milletimizin ve İslâm âleminin Kurban Bayramı'nı gönülden tebrik ediyorum. Kurban Bayramı'nın aziz milletimizin, İslâm âleminin ve insanlığın huzur ve esenliğine vesile kılınmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

Sağlık, huzur ve esenlik içinde nice Kurban Bayramlarına!

Siyasilerden Kurban Bayramı mesajları...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Aziz milletimizin ve İslam âleminin Kurban Bayramı'nı kutluyor; paylaşarak, yardımlaşarak kenetlendiğimiz bu güzel bayramın tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.