Il Saglik Müdürlügünden Doktorun Hastalara 'Bakmiyorum' Dedigi Videoyla Ilgili Açiklama

Adana Il Saglik Müdürlügü, bir doktorun acil servisteki hastalara ‘Bakmiyorum’ diyerek alandan ayrildigi videoyla ilgili açiklama yapti. Açiklamada, “Güvenlik personeli destegi ve refakat saglandiktan sonra rutin olarak ayaktan hasta muayenesi hizmete devam etmistir” denildi.

Il Saglik Müdürlügünden Doktorun Hastalara 'Bakmiyorum' Dedigi Videoyla Ilgili Açiklama
Adana Yüregir Devlet Hastanesi’nde çekilen bir video sosyal medyada tepki çekti. Acil servis kapisinda bekleyen onlarca hasta, kendilerine bakmayacagini belirtip servisten ayrilan doktorun tavirlariyla soke oldu. Internete düsen ve çok sayida kullanicinin paylasarak tepki gösterdigi videoda, acil doktorunun kendileriyle ilgilenilmesini talep eden hastalara "Bakmiyorum" diyerek servisi terk ettigi ve memur oldugunu ifade eden bir kisinin doktordan sicil numarasini ve ismini istedigi anlar yer aldi.

Videonun haber yapilmasi üzerine Adana Il Saglik Müdürlügü açiklama yapti.

Açiklamada, doktora hasta yakinlarinin saldirmaya çalistigi ifade edilirken, “Söz konusu video geçen 19 Haziran’da hastanenin yesil alaninda (acil olmayan hastalara ayaktan poliklinik hizmeti verilen birim) yasanmis olup ilgili birim kabininde yalniz olarak çalisan görevli kadin hekimin kendisine sözel olarak hakaret ve tehditte bulunulmasi üzerine kendisini güvende hissetmeyip güvenlik personeli refakati olmadan muayeneye devam edemeyecegini bildirdigi görüntülerdir. Güvenlik personeli destegi ve refakat saglandiktan sonra rutin olarak ayaktan hasta muayenesi hizmete devam etmistir. Söz konusu videoda geçen durumun birkaç gün önce Konya’da yasanan doktor cinayeti olayindan sonra tepki olarak yasandigi iddialari tamamen gerçek disidir” denildi.
Kaynak: İHA