Halk Ekmek Büfesinden Vatandaslara Bayramda Bedava Ekmek

Halk ekmegi büfesi isleten Yasar Gönen, yardimsever vatandaslarin bagisiyla her bayram halka ücretsiz ekmek dagitiyor.

Halk Ekmek Büfesinden Vatandaslara Bayramda Bedava Ekmek
Keçiören’de bulunan Bagci Ekmek Büfesinde 13 senedir çalisan Yasar Gönen, yardimsever vatandaslarin bagislariyla her bayram ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ekmek dagitimi yapiyor. Sabah ve aksam olmak üzere belirli saatlerde ekmek sirasina giren vatandaslar ekmeklerini almak için uzun bir kuyruk olusturuyor. Bayram disinda da bagislarin oldugunu söyleyen Günen, “Günlük 50-100 lira veriyorlar onlari da askida ekmek var seklinde dagitiyoruz” dedi.

Bakkallardakine göre halk ekmeginin daha uyguna geldigini ve insanlarin daha çok ragbet göstermeye basladigini söyleyen Gönen, “Ihtiyaci olan vatandaslara devamli yardim halindeyiz. Hatta ramazan bayraminda devamli sabah aksam ekmek dagittik. Allah razi olsun iyi günde, mübarek günde denk getirdiler. Hem Cuma günü hem de arefe günü. Çesitli vatandaslarimiz devamli yardimci oluyorlar. Acil ihtiyaci olan vatandaslarimiza elimizden geldigi kadar yardimci oluyoruz. Normalde gün içinde ortalama bin 400, bin 500 ekmek tüketiyoruz. Bugünkü ekmek sayisi oldukça fazlaydi. Sabah ve aksam olmak üzere dagitilan ekmek 3 bini buldu. Piyasadaki durumlara göre çok magdur olan arkadaslarimiz var. Ekmek bakkallarda 4 lira o yüzden ilgileri daha da çogaldi. Belediyemizden Allah razi olsun. Çalisan bütün insanlarimizdan Allah razi olsun. Insallah böyle davam eder ve ekmege zam gelmez” diye konustu.

Sirada bekleyip ekmeklerini alan vatandaslarin ise tepkileri olumlu yöndeydi. Özellikle bayramlarda böyle uygulamalarin olmasi destekleyen vatandaslar, kim oldugunu bilmedikleri yardimseverlere hayir dualarda bulundular.
Kaynak: İHA