Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay, Bayram Namazini Memleketi Yozgat'ta Kildi

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, bayram namazini memleketi Yozgat’ta Çapanoglu Büyük Camiinde kildi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay, Bayram Namazini Memleketi Yozgat'ta Kildi
Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay, namazin ardindan cami cemaati ile bayramlasti. Cami çikisi basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Oktay, tüm Islam aleminin bayramini tebrik ettigini söyledi.



Bayram namazini baba ocagi Yozgat’ta eda ettigini söyleyen Oktay, “Tüm Türkiye’nin, Müslümanlarin, milletimizin, memleketimizin tüm Islam aleminin bayramini tebrik ediyorum. Insallah huzur içerisinde bir bayram geçiririz. Buradan Yozgat’tan da tüm Türkiye’ye selam ve hürmetler. Insallah afetlerden, kazalardan huzurlu bir sekilde bayram geçiririz. Ben öncelikle bize bu huzuru saglayan sehitlerimize minnet duygularimi ifade ediyorum. Böylesine huzurlu bir bayrami geçiriyorsak onlarin sayesindedir. Hepsine tekrar rabbimden rahmet diliyorum, yakinlarina da sabirlar diliyorum. Ayni sekilde gazilerimiz onlar bizim bas tacimiz ve hepsine acil sifalar hayirli huzurlu ömürler diliyorum.” dedi.

Bayram günü çalisanlarin da bayramini kutlayan Oktay, “Tabi bugün çalisan arkadaslarimiz var. Sinirda nöbet tutanlar var, sinir ötesinde mücadele verenler yurt içinde ve yurt disinda çalisan güvenlik ve saglik çalisanlarimiz, itfaiyecilerimiz, ormanla mücadelede çalisan arkadaslarimiz var. Hepsinin bugün görevde olan tüm arkadaslarimizin bayramlarini tebrik ediyorum ve sükranlarimizi bir kez daha iletmek istiyorum. Bir de bizim gönül cografyamiz var. Tüm Islam alemi ve bu gönül cografyamizda kalpler zaten bir atiyor. Beraber atiyor, dayanisma içerisinde atiyor. Insallah buradan birlik, beraberlik ve dayanismamizin devamina vesile olur kurban bayrami. Ben hepsinin bayramlarini tebrik ediyorum. Hacilarimiz bugün insallah Arafat’tan inmeye basladilar ve hac farizalarini da yerine getirmis oldular. Hepsinin hac farizalarini Cenabi Hak nezdinde kabul olmasini diliyorum. Gitmeyenlere de insallah nasip olur. En kisa zamanda oralari ziyaret etmesi nasip olur.” seklinde konustu.

Bayramlarin birlik, beraberlik ve dayanisma vesilesi oldugunu da vurgulayan Oktay, “Bizler yine Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalisiyoruz. Bazi ekonomik anlamdaki sikintilarin farkinda oldugumuz için özellikle bayram öncesi tüm vatandaslarimizi ve özellikle dar gelirlilerimizi rahatlatma adina ciddi tedbirler aldik ve hamdolsun onlarin ödemelerinin tamami bayram öncesi yapildi ki insallah bayrami da huzurlu bir sekilde geçirmelerine vesile olur. Yine tarim bölgesi olmasi hasebiyle Yozgat, tarim tesvik ödemeleri ve tarim ödemeleri de yine hamdolsun bayramdan önce onlari da gerçeklestirmis durumdayiz. Insallah bereketli bir yil geçirmemize, güzel bir yil geçirmemize vesile olur. Insallah çok daha güzel bir gelecek için dua ediyoruz hep birlikte. Tekraren herkesin bayrami mübarek olsun.” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA