Baskan Gürkan, Vatandaslarla Bayramlasti

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Kurban Bayrami’nin birinci gününde Bayram Namazini Yakinca Merkez Camii’nde kildiktan sonra, vatandaslarla bayramlasti.

Baskan Gürkan, Vatandaslarla Bayramlasti
Bayram Namazini Yakinca Merkez Camii’nde kilan Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, namaz sonrasinda vatandaslarla bayramlasti.

Kurban Bayramini birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanin sevincini yasadiklarini ifade eden Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, “ Bayramlar, hep birlikte huzurunu yasadigimiz, kardesligimizi güçlendirdigimiz çok degerli, özel ve müstesna zamanlardir. Kurban Bayrami, inancimizda önemli bir yere sahiptir. Bayramlar, Sila-i rahimlerin yapildigi, komsularin ziyaret edildigi, yardima muhtaç, hasta, yasli, yetim, öksüz ve kimsesizlerin unutulmadigi ve ziyaret edildigi özel günlerdir. Basta sehit ailelerimiz olmak üzere bütün hemserilerimizin Kurban Bayramini tebrik ediyor, ülkemize, milletimize, Islam âlemine ve insanliga, saglik, huzur ve baris getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Sehitlik ve sehit Celal Tekedereli’nin ailesini ziyaret

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Sehir Mezarliginda bulunan Sehitligi ziyaret etti.

Sehit kabirlerini ziyaret eden Baskan Gürkan, sehit aileleriyle bayramlasarak ailelere bassagligi diledi.

Sehitlik ziyaretinin ardindan Kuzey Irak’ta teröristlere yönelik düzenlenen Pençe-Kilit Operasyonunda sehit olan Piyade Sözlesmeli Er Celal Tekedereli’nin Yaka Mahallesinde ikamet eden babasi Cevat ve annesi Aynur Tekederli’yi ziyaret etti.

Kanini topraga dökmüs, canini vermis bütün sehit ve gazileri rahmetle, minnetle ve sükranla yâd ettiklerini belirten Baskan Gürkan, “Sehit aileleri bizlerin aileleridir. Türk toplumunun, Türk milletinin aileleri. Ailelerimizin çocuklari vatan topragi için canlarini seve seve feda etti. Allah bizleri onlarin sefaatine nail eylesin. Ailelerimize sabirlar ihsan eylesin. Devlet olarak, yerel yönetim olarak bizler her zaman ailelerimizin yanindayiz. Acimizi bir nebzede olsa dindirebilirsek ne mutlu bize. Annemiz ben aglamayacagim, vatan hainlerini güldürmeyecegim dedi.

Kendisinin bu tevekkülü ve teslimiyeti için tesekkür ediyorum. Allah sabirlar ihsan eylesin” diye konustu.

Kaynak: İHA