WWF-Türkiye Ve Garanti BBVA'dan Yerel Sivil Toplum Kuruluslarina Çagri

Garanti BBVA ve WWF-Türkiye (Dogal Hayati Koruma Vakfi) is birligiyle hayata geçen Türkiye’nin Cani Yanmasin Destek Programi’na basvurular basladi.

WWF-Türkiye Ve Garanti BBVA'dan Yerel Sivil Toplum Kuruluslarina Çagri


Iklim kriziyle mücadele ve sürdürülebilir bir dünya için çalismalarini sürdüren Garanti BBVA ve WWF-Türkiye (Dogal Hayati Koruma Vakfi) is birligiyle hayata geçen Türkiye’nin Cani Yanmasin Destek Programi’na basvurular basladi.

Orman yanginlariyla ilgili yerel sivil toplum kuruluslari tarafindan gelistirilecek projelere finansal ve teknik destek saglanacak programdan uygunluk kriterlerini saglayan, proje gelistirme ve yürütme kapasitesine sahip yerel dernek, vakif, kooperatif ve köy muhtarliklari gibi tüzel kisilikler yararlanabilecek.

Dogal hayata ve insana zarar veren orman yangini riskini azaltmak ve yanginlara karsi daha hazirlikli olmak için baslatilan Türkiye’nin Cani Yanmasin Destek Programi’yla yerel olusumlara orman yanginlari için önleyici ayni zamanda, yangin öncesinde, sirasinda ve sonrasinda gerçeklestirilecek iyilestirici çalismalara destek verilecek. Programa basvuru yapacak projeler üç baslik altindaki faaliyetleri içerebilecek. Bu basliklar; yangin öncesi süreçte önleyici çalismalar ve hazirliklar, yangin sirasinda söndürme çalismalarina ve afet yönetimine etkin katilim ile yangin sonrasi dogal/ekolojik kayiplarin restorasyonu ve sosyoekonomik kayiplarin iyilestirilmesinden olusacak.

Türkiye’nin orman yanginlarina maruz her bölgesinden basvuru yapilabilecek projeler 6 aydan kisa, 24 aydan uzun olmayacak. Program çerçevesinde proje basina verilecek destek en az 50 bin TL ve en fazla 500 bin TL olacak. Verilecek destege ek olarak proje sahibi ya da ortagi tarafindan projenin toplam bütçesinin en az yüzde 10’u oraninda es katki saglanmasi gerekecek. Es katki, projeyle ilgili genel idari giderler, personel ücreti, kiralama, malzeme gibi uygun maliyetler olmak kaydiyla ayni ya da nakdi olabilecek. Destek programi için basvurular 1 Haziran 2022 - 31 Aralik 2023 arasinda trcanidestek@wwf.org.tr adresine elektronik postayla gönderilebilecek.
Kaynak: İHA