Üç Yeni Jandarma Karakolu Törenle Açildi

Balikesir’de üç yeni jandarma karakolu düzenlenen törenlerle hizmete açildi.

Üç Yeni Jandarma Karakolu Törenle Açildi


Balya Ilica, Altieylül Konakpinar ve Altieylül OSB’de düzenlenen Jandarma Karakol Komutanligi açilislarina Balikesir Valisi Hasan Sildak, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Balikesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, Jandarma Genel Komutanligi Personel Daire Baskani Pilot Tuggeneral Ismail Balibek, Küçükkuyu Sahil Güvenlik Komutani Yüzbasi Ahmet Yakin, Balikesir Il Jandarma Komutani Tarik Hekimoglu ve Emniyet Müdürü Hasan Onar katildi.

Vali Sildak yaptigi konusmada, "Jandarma Genel Komutanligimizin kendi imkanlariyla yaklasik 1.5 milyon TL harcanarak dokuz yildir kapali olan karakol binasi Içisleri Bakanligimizin ve Jandarma Genel Komutanligimizin iradesiyle tekrar hayat buluyor. Bölgede 9 köyümüze hizmet edecek. Bölgenin huzuru ve güvenligi, asayis noktasinda, trafik noktasinda en güzel sekilde yerinden hizmet modeli ile bu karakolumuz daha iyi bir sekilde icra edecek" dedi.



Kurban kesimi ve kurdele kesiminin ardindan karakolu gezen Vali Sildak, karakol seref defterini imzaladi.

Tümgeneral Ismail Balibek de, Ilica Mahallesi Jandarma Karakolunun açilisinda Balikesir’e geldigi için çok mutlu oldugunu söyledi.

Balibek, jandarma ekiplerinin güzel hizmetler yapacagini belirterek, "Jandarma fedakar bir kanun ordusudur ve bu mahalle dahil bu yol üzerindeki bütün diger bagli mahallelere de çok iyi hizmetler getirecegine inaniyorum" dedi.

AK Parti Balikesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir de jandarmanin 183 yildir Türk halkinin sevgisini kazandigini söyledi.

Jandarmanin vatandasin her derdiyle ilgilendigine isaret eden Aydemir, "Onlardan Allah razi olsun, onlarin varligi, hepimizin, bu vatanin, milletin varligidir" diye konustu.



Protokol, konusmalarin ardindan kurban ve kurdele kesimiyle Ilica Mahallesi Jandarma Karakolu’nun açilisini yapti. Protokol üyeleri daha sonra Altieylül ilçesine bagli Konakpinar Mahallesi ve Balikesir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki jandarma karakollarinin açilisini gerçeklestirdi.

(Muhammed Batuhan Köse - IHA)
Kaynak: İHA