Tarihi Eser Kaçakçilarindan Müze Çikti

Düzce’de gerçeklestirilen operasyonda çok sayida tarihi eser ele geçirildi. 2 süpheli sahis gözaltina alindi.

Tarihi Eser Kaçakçilarindan Müze Çikti
Jandarma ekipleri yaptiklari istihbarat çalismasinda iki kisinin tarihi eser kaçakçiligi yaptiklari bilgisine ulasti. Ekipler, aldiklari istihbari bilgiler dahilinde daha önce daha önce de tarihi eser kaçakçiligi ve uyusturucu madde ticareti suçlarindan sabiklari bulunan S.Ç. ve L.R.’nin is yerine operasyon düzenledi.

Yapilan operasyonda, Antik Yunan, Roma ve Islami devir dönemlerine ait 52 adet baykus desenli madeni gümüs para, 3 adet farkli ebatlarda bakir tabak, bakir bakraç, 1863 yili basimi Istanbul Ortodoks Kilisesi’ne ait üzerinde hac simgesi bulunan kitap, hayvan figürlü kül tablasi, 2 adet farkli ebatlarda tunç mühür, bakir vazo, 4 adet degisik figürlerde farkli ebatlarda tas heykel, 30 adet farkli ebat ve renklerde tas, 5 adet farkli motif ve renklerde gümüs kolye, kahverenkli cam vazo, bej renkli üzerinde motifler bulunan yuvarlak tas yazit, 50 adet madeni para, gümüs yüzük ve üzerinde Arapça yazilar bulunan Zülfikar sekilli kiliç ele geçirildi.

Yakalanan süpheli sahislar gözaltina alinarak haklarinda adli islem baslatilirken, ele geçirilen tarihi eserler ise Konuralp Müze Müdürlügü’ne teslim edilecek.
Kaynak: İHA