Bayram Yolculugu Memlekete Degil, Akdeniz Ve Ege Kiyilarina

Bayrama 3 gün kala Bursa Terminali’nde yogunluk yasanirken, 9 günlük tatili firsat bilenler Akdeniz ve Ege sahillerindeki tatil mekanlarina akin ediyor. Firmalar ek seferlerle talebi karsilamaya çalisiyor.

Bayram Yolculugu Memlekete Degil, Akdeniz Ve Ege Kiyilarina
Bayram tatilinin 9 gün olmasiyla beraber aile ve akraba ziyaretlerinin yani sira tatil planlari yapanlar erkenden Bursa Terminali’ne akin etti. Simdiden tükenen biletler sonrasi firma sahipleri talebe ek seferlerle cevap vermeye çalisirken, Bursalilar da en çok Akdeniz ve Ege kiyilarini tercih edenlerden oldu. Dönüs biletlerinin simdiden tükendigine dikkat çeken firma yetkililerinin tek sikayeti ise, bayramin son günü yasanan yogunluk. Vatandasin magdur olmamasi için bayram tatilini sehir disinda geçirenlerin dönüs için son günü beklememesi istendi.

Pamukkale Turizm Bursa Bölge Müdürü Hamit Ocak, “Yolcularin taleplerini karsilamaya çalisiyoruz. Bekledigimiz yolcu sayisina ulastik. Su anda düzenledigimiz ek seferlere yolcu aliyoruz. Arife günü yogunluk birazda artar. Ancak terminal artik eskisi gibi kalabalik olmuyor. Herkes uygulama üzerinden biletini aliyor. 15 dakika kala gelip otobüsüne biniyor” diye konustu.

Okullarin kapanmasi ve yaz sezonunun da baslamasiyla agirlikli olarak vatandaslarin bayram tatilini Ege ve Akdeniz kiyilarinda geçirmeyi planladigini satilan biletlerden anladiklarini belirten Ocak, Biz su anda bütün seferleri karsilamak için gece gündüz çalismalarimizi yapiyoruz. Tatil bitene kadar yogunlugun devam etmesini bekliyoruz. Bizim yolcularimizdan talebimiz, tatil dönüsünü son güne birakmasinlar. Hem özel araçlariyla, hem otobüsle seyahat edenler dönüsü bir gün önce yaparlarsa kimse zor durumda kalmaz. Dönüs biletlerinde bile bazi bölgelerde tükenmeler oldu. Oralara ek seferler düzenleyecegiz. Vatandaslar bilet alimlarini da son güne birakmazlarsa sikinti çekmezler" seklinde konustu.

Kaynak: İHA