Basaksehir'de Yerinde Dönüsümün Yeni Adresi Sahintepe

Modern sehirciligin model ilçesi Basaksehir’de, yeni bir konut projesi daha hayata geçiyor. Ilk etabi 6 kat ve 2 bloktan olusacak Sahintepe Burgaz Çarsi Evleri’nin temeli Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu tarafindan atildi.

Basaksehir'de Yerinde Dönüsümün Yeni Adresi Sahintepe
Basaksehir’de kentsel yenileme çalismalari tüm hiziyla devam ediyor. Deprem ve dogal afet riskine karsi baslatilan dönüsüm kapsaminda 2009 yilinda yüzde 50 olan riskli yapi stoku yüzde 16’ya kadar indirildi. 2 yil içerisinde ise bu oranin yüzde 5’e indirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda yerinde dönüsüm çalismalarinin yeni duragi Sahintepe Mahallesi oldu. Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, yerinde dönüsüm çalismalarinin ilk etabi Sahintepe Burgaz Çarsi Evleri’nin temelini dualarla atti.

Yatay mimari, modern konutlar

Sahintepe Mahallesi’nde yeni bir dönemin basladigini vurgulayan Baskan Kartoglu, “Basaksehir adina tarihi bir gün yasiyoruz. Yerinde dönüsüm çalismalarimiz kapsaminda temelini attigimiz projemiz, Sahintepe’yi çok daha farkli bir konuma tasiyacak. Yerinde dönüsüm çalismamizin ilk etabinda yer alan Sahintepe Burgaz Çarsi Evleri yatay mimariye uygun olarak insa edilecek. 6 kat ve 2 bloktan olusacak nitelikli konutlarda siginak, 48 saat yetecek kapasiteye sahip su deposu, ortak alan için jeneratör ve kapali otopark yer alacak. Projede yesil alan ve çocuk oyun alanlari da bulunacak.” diye konustu.



Proje 18 ayda teslim edilecek

Hak sahiplerinin hiçbir magduriyet yasamadigini belirten Baskan Kartoglu, “Yapilan görüsmelerin ardindan hak sahipleri ile sözlesmeler yapildi. 18 ay gibi kisa bir sürede tamamlanacak modern konutlar, Sahintepeli komsularimiza teslim edilecek. Bundan sonraki süreçte de yerinde dönüsüm çalismalarimiz devam edecek” seklinde konustu.

Kaynak: İHA