ABD'deki Bagimsizlik Günü Saldirgani Suçunu Itiraf Etti

ABD’nin Illinois eyaletindeki Bagimsizlik Günü kutlamalari sirasinda silahli saldiri düzenleyen Robert E. Crimo’nun sorgusu sirasinda suçunu itiraf ettigi aktarilarak, saldirganin Illinois’in ardindan Wisconsin’de de bir saldiri düzenlemeyi planladigi ifade edildi.

ABD'deki Bagimsizlik Günü Saldirgani Suçunu Itiraf Etti
ABD’nin Illinois eyaletinde yer alan Highland Park’ta 4 Temmuz’da Bagimsizlik Günü kutlamalari sirasinda 22 yasindaki Robert E. Crimo adli saldirgan kalabaliga ates açmis, 7 kisiyi öldürmüs, 39 kisiyi de yaralamisti. Lake County Serif Ofisi Sözcüsü Christopher Covelli yaptigi açiklamada, Crimo’nun Illinois eyaletinden Wisconsin eyaletine geçmeyi ve Madison kentinde de benzer bir saldiri düzenlemeyi planladigini ifade etti.

Covelli, müfettislerin Crimo’nun Madison’a gittigine dair bilgilere ulastigini aktararak, “Madison’da bir kutlamanin gerçeklestigini gördü ve aracinda bulunan atesli silahi kullanarak baska bir saldiriyi ciddi olarak düsündü. Baslangiçta baska bir saldiri gerçeklestirmek için Madison’a gitmeyi planladigina dair elimizde bir bilgi yok. Ilk saldiridan sonra etrafta dolastigina ve kutlamayi gördügüne inaniyoruz" dedi.

Crimo, Highland Park’taki saldirinin ardindan saatler sonra aracinda yakalanmis ve araçta ikinci bir silah bulunmustu.

7 kez birinci derece cinayetle suçlandi

Hakim karsisina çikan Crimo’nun ilk durulmasinin ardindan gazetecilere demeç veren Lake County Eyalet Bassavcisi Eric Rinehart, mahkemenin Crimo’nun kefaletsiz sekilde tutuklu tutulacagina karar verdigini aktararak, Crimo’nun yedi kez birinci derece cinayetten suçlandigini belirtti.

Bassavci Rinehart, Crimo’nun gözaltina alindiktan sonra polis sorgusunda kalabaliga ates ettigini itiraf ettigini belirterek, "Highland Park Polis Departmani tarafindan sorgulandi, Crimo yaptiklariyla ilgili ayrintilara girdi. Yaptiklarini itiraf etti" dedi.



Crimo’ya sartli tahliyesiz ömür boyu hapis cezasi verilmesi bekleniyor

Bassavci Rinehart, durusma öncesi yaptigi açiklamada ise, Illinois’ta idam cezasinin uygulanmamasi nedeniyle Crimo’nun sartli tahliye olmaksizin ömür boyu hapis cezasi almasinin beklendigini ifade etmisti. Crimo’nun davasindaki bir sonraki durusmanin 28 Temmuz olarak belirledi.

Saldirgan kadin kiyafetleri giymisti

Polis tarafindan saatler sonra yakalanan Crimo’nun saldirinin ardindan kaçarken kalabaliga karismak için kadin kiyafetleri giydigi ifade edilmis, Crimo’nun söz konusu saldiriyi birkaç hafta önceden planladigi aktarilmisti.
Kaynak: İHA