Yazar Ayse Dogan Elarslan'in 'Kütahya'da Su Yapilari' Kitabi Çikti

Yazar Ayse Dogan Elarslan’in kaleme aldigi ve Kütahya Belediyesi’nin kültür yayinlari çerçevesinde basimini gerçeklestirdigi ‘Kütahya’da Su Yapilari’ kitabi çikti. Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, Elarslan’a emegi için tesekkür etti.

Yazar Ayse Dogan Elarslan'in 'Kütahya'da Su Yapilari' Kitabi Çikti
Kütahya Belediyesi, 2022 yilinin ilk kültür yayini olarak basimi gerçeklestirilen ‘Kütahya’da Su Yapilari’ kitabi, yazar Ayse Dogan Elarslan’a teslim edildi. Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik kendisini ziyaret eden Elarslan’a tesekkür ederek, “Bugün çok degerli bir esere daha kavusmanin onuru ve mutlulugunu yasiyoruz. Ayse Dogan Elarslan hanimefendi daha önce bize Kütahya’daki su yapilariyla ilgili yillarin birikimi olan eser hazirligini getirdi. Meclisimizde alinan karar ile Kütahya Belediyesi’nin kültür yayinlari olarak kitabin basimina onay verdik. 2022 yilinin ilk yayini olarak ‘Kütahya’da Su Yapilari’ adli eseri sehrimize kazandirdik. Bugün, baskilari yazarimiza teslim edecegiz. Bu güzel eserin sehrimize kazandirilmasinda en büyük katki sahibi olan Ayse hanima tesekkür ediyorum. Sehrimiz ve hemsehrilerim adina sükranlarimi sunuyorum. Kitabin basilmasinda emegi geçen Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügümüze de tesekkür ediyorum” diye konustu.

Yazili eserlerin kalici özelligi oldugunu vurgulayan Baskan Isik, geçmisimizi bugüne, bugüne de yarinlara tasimanin tek yolunun eser birakmaktan geçtigini söyledi.



Yazar Ayse Dogan Elarslan, kitabin basit su yapilari olan çamasirliklarla ilgili oldugunu ifade ettigi açiklamasinda, “Çamasirliklarin yaninda bulunan tekke, cami, çesme, gibi yapilari da ele aldim. Çamasirliklarin ilk baslangici 800 yil öncesine kadar dayaniyor. Çamasirliklarimizin tamamina yakini kitapta yer aliyor. Baskanimiza bu imkani verdigi için tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA