Maltepe Kaymakami Tiryaki Açiklamasi '(Gecekondu Yangini) Yaralari Saracagiz'

Maltepe’de iki gecekondu ve 2 katli bir binanin zarar gördügü yanginin ardindan olay yerinde incelemelerde bulunan Maltepe Kaymakami Bahri Tiryaki, “Vatandaslarimizin yaralarini saracagiz. Bugün yanginda evi zarar gören ihtiyaç sahibi bir ailemizi kiraya çikardik. Bizler devlet olarak vatandasimizin tekrar ayni sekilde, refahli sekilde yasamasi için gerekli gayreti gösteriyoruz” dedi.

Maltepe Kaymakami Tiryaki Açiklamasi '(Gecekondu Yangini) Yaralari Saracagiz'
Yangin, dün saat 14.00 siralarinda Maltepe Basibüyük Mahallesi Korkmaz Sokak’ta bulunan bir gecekonduda çikmis, alevlerin büyümesi ve rüzgarin da etkisiyle yangin baska bir gecekonduya ve 2 katli bir binanin çatisina siçramisti. Maltepe Kaymakami Bahri Tiryaki ile Maltepe Kizilay Baskani Ali Uzun, olay yerinde incelemelerde bulunarak, aileye maddi ve manevi destek için harekete geçti. Kaymakam Tiryaki’nin talimatiyla evleri kül olan aile için bir daire kiralanirken, diger ailelere de maddi destek saglandi.

“Ihtiyaç sahibi ailemizi kiraya çikardik”

Konuya iliskin açiklamalarda bulunan Kaymakam Tiryaki, yanginda evleri yanan bir aileyi kiraya çikardiklarini belirterek, “Dün ögleden sonra Maltepe ilçemizin Basibüyük Mahallesi’nde göreceli olarak refah düzeyinin biraz daha düsük oldugu mahallemizde yangin oldu. Devletin ilgili kurumlari hizli bir sekilde yangina müdahale etti. Yangin hizli bir sekilde söndürüldü. Öncelikle can kaybolmadi. Mal kaybi olarak vatandaslarimiz olumsuz durumda etkilendi. Buna iliskin biz Maltepe Kaymakamligi, Kizilay ve devletin ilgili kurumlari olarak hizli müdahale yaptik. Vatandaslarimizin yaralarini saracagiz. Vatandasimizi, bugün ihtiyaç sahibi ailemizi kiraya çikardik. Kizilay teskilatimiz da burada. Bizler devlet olarak vatandasimizin tekrar ayni sekilde, refahli sekilde yasamasi için gerekli gayreti gösteriyoruz“ dedi.



“Kimseyi magdur etmeyecegiz”

Maltepe Kizilay Baskani Ali Uzun ise, “Öncelikle aileye geçmis olsun diyorum. Bir tek canin yedegi yoktur, diger her sey yerine gelir. Biz de kaymakam beyle koordineli olarak çalisiyoruz. Ailemize ne gerekiyorsa yapacagiz. Kimseyi de magdur etmeyecegiz. Tekrar ailemize geçmis olsun diliyorum“ diye konustu.

Kaynak: İHA