Bem-Bir-Sen, Sendikal Kazanimlardan Memnun

Bem-Bir-Sen’in Van Subesi öncülügünde 16 il baskanligiyla ortak basin açiklamasinda bulundu.

Bem-Bir-Sen, Sendikal Kazanimlardan Memnun
Ortak basin açiklamasini okuyan Bem-Bir-Sen Sirnak Il Baskani Ahmet Temel, Sendikalarinin toplu görüsmeler neticesinde elde ettigi tüm kazanimlari kalici bir kazanima dönüstürmek için basta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan olmak üzere ilgi bakanliklar ve TBMM’de çok yogun bir mesai yürüterek meyvelerini almaya basladiklarini söyledi.

Temel, Bu baglamda sendikalarin yillardir ugras verdigi yemek ve sosyal denge tazminatlarindan dogan kamu zararlarinin affina iliskin kanun teklifi olumlu karsilanarak, af edildigine isaret eden Temel, “Sendikamizin imzalamis oldugu Sosyal Denge Sözlesmesi konusunda ise ilk adim olarak 4688 sayili Kanunun 32’inci maddesinin üçüncü fikrasinda yer alan ve SDS yapabilmeye yönelik kisitlara (borçluluk ve personel gideri asimi) iliskin zimmetler çözülmüs oldu” dedi.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçen 3600 ek gösterge düzenlemesiyle memurlarin ek göstergelerine 600 puan eklenecegini belirten Temel, “3600 ek gösterge taslaginda eksik kalan yerel yönetimlerde çalisan belediye baskan yardimcilari, il özel idarelerde çalisan birim müdürleri, sube müdürlerin tamamini saracaktir. Yerel yönetimlerde su ve kanalizasyon genel müdürlüklerinde çalisan daire baskanlarinin da 3000 olan ek göstergeleri 3600’e yükseltilerek faydalanmasi saglanmistir. 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren tüm memurlarimiz kademeli olarak 3600 ek göstergeden faydalanacaktir. Daha önce ek göstergeden yararlanmayan yardimci hizmetler sinifin’ da ek göstergeden faydalandirilarak tüm memurlara ilave 600 puan verilecek. Kamu bürokrasisindeki hiyerarsi ve adalet gözetilerek ek gösterge sisteminde yeni bir dönem baslayacak ve kamu görevlilerinin emekli ayliklari ile ikramiyeleri esasli bir sekilde artacak” diye konustu.



“Emekli ikramiyelerindeki artis 50 bin lirayi bulacak”

Ek gösterge artislarina bagli olarak emekli ayliklarinda olusan artislarin, emekli devlet memurlarinin ayliklarina da yansiyacagini aktaran Temel, “Ek gösterge artisina bagli olarak yükselecek emekli ayligi ve emekli ikramiyesi tutarlari, yürürlükteki katsayilara göre hesaplanacak. Emekli ayligi ve ikramiyeleri,2023’ün ocak ayinda memur maaslarina yapilacak zamla daha da artacak. Hükümetle yapilan toplu görüsmeler çerçevesinde elde edilen tüm kazanimlarin tamami Memur-Sen Konfederasyonu’na bagli sendikalarin kazanimidir. Hükümetle yürütülen görüsmelerde gerek kanun tekliflerinin hazirlanmasinda gerekse plan bütçe komisyonlarina sunulan tekliflerin tamami sendikamiz tarafindan hazirlanmis olup baska bir sendikanin emegi ve katkisi olmamistir. Yetkili sendika olarak bu zamana kadar yapilan kazanimlarin tamami üyelerimizden gelen talepler dogrultusunda en iyi sekilde degerlendirilerek çözüme kavusmustur. Daha önce yapilan kazanimlari nasil biz yaptiysak bundan sonraki kazanimlarin da en iyi sekilde karsilik bulmasi için çalisacagiz” seklinde konustu.

Temel, kazanimlar için kendilerine desteklerini esirgemeyen basta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan olmak üzere Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin’a, Bem-Bir-Sen Genel Baskani Levent Uslu’ya Ilgili Bakanlara, Plan ve Bütçe Komisyonunda görev alan AK Partili milletvekillerine tesekkür ettigini ifade etti.

Kaynak: İHA