Baskan Demir Açiklamasi 'Akilli Kavsaklar TEKNOFEST'e Kadar Tamamlanacak'

Yapimi devam eden Akilli Sehir Trafik Güvenligi Projesi çalismalarini yerinde inceleyen Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Türkiye’nin en iyi projelerinden birisi olacak. TEKNOFEST’e kadar çalismalarimizi tamamlayacagiz” dedi.

Baskan Demir Açiklamasi 'Akilli Kavsaklar TEKNOFEST'e Kadar Tamamlanacak'
Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin ‘Akilli Sehir Trafik Güvenligi Projesi’ kapsaminda altyapi yatirimlarini sürdürüyor. Trafigi rahatlatmak, ulasimi hizlandirmak için çalismalarini yogunlastiran ekipler, özellikle kavsaklara büyük önem veriyor. Trafigi dijital kameralarla senkronize edecek yapay zeka sistemi yönetecek olan Büyüksehir Belediyesi, ASELSAN is birligi ile yürüttügü projeyi 30 Agustos- 4 Eylül tarihleri arasinda yapilacak olan Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e kadar yetistirmeyi planliyor.

Ekipler araliksiz çalisiyor

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Kiliçdede Kavsagi, Canik Eski Sanayi Kavsagi ve 100.Yil Bulvari’ndaki kavsak düzenleme çalismalarini yerinde inceledi. Ekiplerden gelinen son durum hakkinda bilgi alan Baskan Demir, trafik uygulamalari ve bilgi teknolojileri ile ulasim sorunlarini çözüme kavusturacaklarini belirterek, “TEKNOFEST öncesi sehrin her noktasinda ekiplerimiz yogun bir sekilde çalisiyor. Trafik akisinin hizli ve güvenli bir sekilde yürütülmesi için kavsaklarda yaptigimiz düzenlemeler de sorunsuz bir sekilde sürüyor. Samsun’da trafik akisinin güvenli ve hizli sekilde akmasini saglayacak bir proje olup Türkiye’nin en iyilerinden biri olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA