Aydin Milli Egitim Müdürlügü Ile Saglik Müdürlügü Arasinda 'Isbirligi Protokolü' Imzalandi

Aydin Il Milli Egitim Müdürlügü ile Aydin Il Saglik Müdürlügü arasinda “Mesleki Egitim Uygulamalari Isbirligi Protokolü” imzalandi. Milli Egitim Müdürlügü’nde gerçeklestirilen protokol, Il Milli Egitim Müdürü Seyfullah Okumus ve Il Saglik Müdürü Dr. Osman Açikgöz tarafindan imzalandi.

Aydin Milli Egitim Müdürlügü Ile Saglik Müdürlügü Arasinda 'Isbirligi Protokolü' Imzalandi
Iki kurum arasinda imzalanan protokol ile; Aydin Il sinirlari içinde bulunan resmi ve özel Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri bünyesinde bulunan Saglik Hizmetleri Alani, Hasta ve Yasli Hizmetleri Alani ile Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alani ögrencileri mesleki egitim ve staj uygulamalarini Il Saglik Müdürlügü’ne bagli resmi ve özel saglik kuruluslarinda yapacaklar.

Bu is birligi protokolünün mesleki ve teknik ortaögretim kurumlarinda ögrenim gören ögrencilerin “Isletmelerde Meslek Egitimi Derslerini” gerçek yasam ortamlarinda yapmalari bakimindan önemli oldugunu belirten Aydin Il Milli Egitim Müdürü Seyfullah Okumus, bu uygulamanin ayni zamanda büyük bir firsat oldugunu söyledi.

Okumus, “Saglik alaninda egitim gören ögrencilerimizin mesleki gelisimleri için saglik kurum ve kuruluslarinda yapacaklari staj onlarin gerçek yasam ortamlarinda mesleklerini ögrenmeleri için bir firsat olacaktir” dedi.

Aydin Il Milli Egitim ve Saglik Müdürlügü arasinda süresiz imzalanan protokolün saglik alani ögrencilerine kendi ilinde staj yapma imkani sunmanin yaninda; düzenlenecek toplanti, seminer, konferans, yarisma, gezi, kariyer günleri ve farkindalik faaliyetleri ile ögrencilerin meslegi tanimalari, is ve yüksekögrenim imkanlarini ögrenmelerini de saglayacagi belirtildi.
Kaynak: İHA