Atil Durumdaki Okulu Onararak, Köy Evine Çevirdiler

Ordu’nun Çamas ilçesinde atil durumda bulunan bir okul, hayirsever bir vatandasin destegiyle yenilenerek, köy evine çevrildi.

Atil Durumdaki Okulu Onararak, Köy Evine Çevirdiler
Ilçenin Budak Mahallesi’nde 1965 yilinda yapilan ilkokul binasi, tasimali sistem sonrasi bos kaldi. Fatsa ilçesinde avukatlik yapan Ahmet Canbaz, okulda tadilat çalismalari yaptirarak, köylülerin dügün, nisan ve toplantilarda kullanabilecegi köy evine dönüstürdü. Köy evi, düzenlenen törenle hizmete açildi.

Fatma Baci Köy Evi adi ile bundan sonra hizmet verecek olan binanin açilis törenine katilan Kaymakam Enes Özkan, emegi geçenlere tesekkür etti. Kaymakam Özkan, “Herkese örnek olacak bir hareket ile mahallemizde atil olarak bulunan okul, yapilan tadilat neticesinde yeniden vatandaslarin hizmetine sundu. Mahalle halkimiza hayirli olsun” diye konustu.

Egitim gördügü okulun yillar sonra onarimlarini yaptirarak köy evine çevirmenin kendilerini mutlu ettigini ifade eden Ahmet Canbaz isimli hayirsever, “Köyüme kalici bir eser birakmak isterdim. Mahalle muhtarimizin talebi ile çiktigimiz yolda köy evini tamamlayarak mahalle halkimizin hizmetine sunduk. Her türlü faaliyetlere ev sahibi yapacak Fatma Baci isimli köy evimizde artik halkimiz daha nezih bir hizmet alacak. Egitim gördügüm okulu tekrar hayata geçirmenin mutlulugunu yasiyorum. Ayrica geçtigimiz yil korona virüs hastaligi dolayisiyla kaybettigim ablamin isminin de buraya verilmesinden son derece memnunum" ifadelerine yer verdi.

Konusmalarin ardindan Fatma baci köy evi protokol ve vatandaslarin katilimi ile kurdelesi kesilerek hizmete açildi.
Kaynak: İHA