ABD Savas Gemisine Inis Yaptigi Sirada Düsen Askeri Uçagin Görüntüleri Ortaya Çikti

Avustralya’nin Queensland eyaleti açiklarinda 2017’de askeri uçagin savas gemisine inis yaptigi sirada düstügü kazaya ait yeni görüntüler ortaya çikti.

ABD Savas Gemisine Inis Yaptigi Sirada Düsen Askeri Uçagin Görüntüleri Ortaya Çikti
Avustralya’nin Queensland eyaleti açiklarinda 5 Agustos 2017’de ABD Donanmasi’na ait USS Green Bay adli amfibik çikarma gemisine inis yaptigi sirada düsen Tiltrotor MV-22 Osprey’in kaza anina ait görüntüler ortaya çikti. Üç ABD askerinin hayatini kaybettigi kazaya ait görüntülerde, uçagin gemiye inis yaptigi sirada sol motorunun güverteye çarptigi ve inis bölgesinde bulunan personelin panikle kaçtigi görüldü.

Kazayla ilgili yürütülen sorusturma dahilinde 21 Mayis 2018’de yayinlanan raporda, uçagin çok fazla asagiya dogru akima maruz kalmasi ve havada asili kalacak itis gücüne sahip olmamasi nedeniyle düstügünün belirlendigi ifade edilmis, uçagin çok fazla agirlik tasiyor olabilecegine dikkat çekilmisti.

Öte yandan geçtigimiz ay ABD’nin California eyaletinde bir MV-22 Osprey düsmüs, kazada 5 ABD askeri hayatini kaybetmisti. Geçtigimiz mart ayinda ise Norveç’te bir MV-22 Osprey düsmüs ve 4 kisi ölmüstü.
Kaynak: İHA