ABD'deki Silahli Saldirida Can Kaybi 6'Ya Yükseldi

ABD’nin Illinois eyaletindeki Bagimsizlik Günü kutlamalari sirasinda düzenlenen silahli saldirida can kaybinin 6’ya yükseldigi, yarali sayisinin ise 20’den fazla oldugu aktarildi.

ABD'deki Silahli Saldirida Can Kaybi 6'Ya Yükseldi
ABD’nin Illinois eyaletinde yer alan Highland Park’taki Central Street’teki Bagimsizlik Günü kutlamalari sirasinda düzenlenen silahli saldirida can kaybi artti. Highland Park Polis Sefi Chris O’Neill yaptigi açiklamada, saldiridaki can kaybinin 6’ya yükseldigini belirterek, yarali sayisinin ise 20’den fazla oldugunu aktardi.

Saldirinin çatidan düzenlendigi düsünülüyor

Saldirganin henüz yakalanmadigini ifade eden O’Neill, saldirganin 18-20 yaslarinda beyaz bir erkek oldugunu ve beyaz ya da mavi tisört giydigini belirterek, zanliyi yakalamak için çalismalarin devam ettigini aktardi. Olay yerinde bir tüfek ele geçirildigini açiklayan O’Neill, saldirinin "tamamen rastgele" yapildigini ve saldirganin bir çatidan kalabaliga ates ettigi üzerinde durduklarini aktardi.

Yaralilarin kaldirildigi hastanelere göre ise, toplam 31 kisinin tedavi altina alindigi ifade edildi. Öte yandan saldirinin ardindan Highland Park’in yakinlarindaki Deerfield, Evanston ve Northbrook’ta da Bagimsizlik Günü kutlamalari iptal edildi.
Kaynak: İHA