10 Milyon TL'lik Makine Ve Ekipmanlar Oda Ve Birliklere Teslim Edildi

Çorum’da Tarim ve Orman Bakanligi, Dogu Karadeniz Kalkinma Idaresi Baskanligi (DOKAP), Il Özel Idaresi, oda ve birliklerin katkilariyla alinan makine ve ekipmanlar, üreticilerin hizmetine sunulmak üzere düzenlenen törenle oda ve birliklere teslim edildi.

10 Milyon TL'lik Makine Ve Ekipmanlar Oda Ve Birliklere Teslim Edildi
10 milyon TL’ye mal olan makine ve ekipmanlar, üreticilerin hizmetine sunulmak üzere oda ve birliklere teslim edildi. Teslim töreninde konusan DOKAP Baskani Hakan Gültekin, Çorum’a ve Tokat’a hayran oldugunu belirterek, her iki ildeki birlik, beraberlik, çaliskanlik ve üretkenligi önemsedigini söyledi.

Birlik ve bütünlük içerisinde hareket eden illerin kazançli çiktigini vurgulayan Gültekin, “Eger bir ilde ayrisma olursa o il kaybeder. Kurumlari yöneten insanlar il için, halki için, üreteciler için mücadele ederse Ankara da o ile kayitsiz kalmam diyor. Bu dogrultuda Çorum kalkinan, gelisen, büyüyen hem sanayi bakimindan hem tarim ve hayvancilik bakimindan önemli gelismeleri, kazanimlari elde etmis bir ilimiz. Ülkemizin kalkinmasi ve gelismesinde Cumhurbaskanimiz önder oldu, lider oldu. Allah bu ülke için üreten insanlarin yardimcisi olsun” ifadelerini kullandi.

2022 yilinin ilk etabinda DOKAP tarafindan Çorum’daki projelere 10 milyon TL’lik destek verildigini hatirlatan Gültekin, “2022 yili ek bütçesi için de belirli bir yol alindi. 28 milyon TL civarinda Çorum’un ödenegi bugünlerde onaylanacak. Bunun 24 milyon TL’lik kismi da tarim, hayvancilik ve bitkisel üretimle ilgili” dedi.

Vali Yardimcisi Hakan Kubali ise, tarimi ve çiftçiyi desteklemenin bir devlet politikasi oldugunu ifade ederek, “Çiftçi bu ülkenin basinin tacidir. Çiftçi bu ülkenin gerçek sahibidir. Çiftçi bu ülkenin üretenidir. En çok hizmeti en çok ilgiyi hak edendir. Çiftçi üretir, yokluklar karsisinda direnir. Ve çiftçi ülke ekonomisine katkida bulunur. Hepimiz köylü çocuguyuz ve bundan da gurur duyuyoruz. Biz öyle bir devletiz ki yokluklardan var olmasini bilmisizdir” diye konustu.

Bir ilde birlik ve beraberlik daim oldugu sürece her zaman verim alindiginin altini çizen AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum’da da her alanda güzel bir birliktelik oldugunun altini çizdi. Çorum’da geçen yil çiftçilere 400 bin TL’lik hibe destegi verildigini açiklayan Ceylan, sunlari kaydetti:

“Daha önce niye bu kadar miktar yoktu? Çünkü ekonomiyi yönetmek, milletle dertlenmek, milleti merkeze almakla oluyor bu isler. Çorum’da güzel bir birliktelik saglandi. Herkes birbirinin isini sahiplendi. Basarinin sirri buradan geliyor.”

Ziraat Odasi öncülügünde sertifikali tohum üretimine geçildigini anlatan Ceylan, “Iki yildir sertifikali tohum üretimi yapiyoruz. Bu yilda ayni sekilde sertifikali arpa tohumu ürettik ve markamizla beraber piyasaya sürüyoruz. Sözlesmeli silajlik misir yetistiriciligini tesvik ediyoruz. En son 70 bin dönümlük yaglik ayçiçegi tohumunu çiftçilerimize dagittik. Ayni sekilde 30 bin dönüm alana ekilmesi için nohut tohumu dagitimi yaptik. Bunlari verdik ama çiftçimiz de bunun hakkini veriyor. Çiftçilerimiz üretmeye devam ettigi sürece biz destek olmaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan oda ve birliklere yeni ekipmanlari protokol üyeleri tarafindan teslim edildi. Programa Il Tarim ve Orman Müdürü Orhan Sari, Il Genel Meclisi Baskani Mehmet Bektas, AK Parti Çorum Il Baskani Yusuf Ahlatci, CHP Il Baskani Mehmet Tahtasiz, oda ve birlik yöneticileri katildi.

Kaynak: İHA