Çameli'nde 'En Iyi Domates' Yarismasi Düzenlenecek

Denizli’nin Çameli ilçesinde bu yil 8.’si düzenlenecek olan Uluslararasi Kültür, Turizm, Tarim ve Doga Sporlari Festivali çerçevesinde domates yetistiriciligi ve en iyi domates yarismasi düzenlenecek.

Çameli'nde 'En Iyi Domates' Yarismasi Düzenlenecek


Çameli Belediyesini ev sahipligini yapacagi 8. Uluslararasi Kültür, Turizm, Tarim ve Doga Sporlari Festivali için geri sayim basladi.

25 Agustos tarihinde baslayacak olan festival çerçevesinde çesitli etkinlikler düzenlenecek. Bu etkinliklerin en güzeli ise, Domates Yetistiriciligi ve En iyi Domates yarismasi olacak. Yarismaya Çameli ilçesinde ikamet eden ve örtü alti domates yetistiriciligi yapan kisilerin basvurabilecek. Yarismaya katilacak olanlarin basvurularini, 29 Temmuz ile 15 Agustos 2022 tarihleri arasinda sahsen Çameli Belediyesine yapmalari istendi.

Yarismada hakkinda Çameli Belediyesinden yapilan açiklamada, “Yarisma 26 Agustos Cuma günü saat 12.00‘de Belediye Parki’nda yapilacaktir. Yarismacilar 30 ile 40 santim ebatlarinda siyah kasalarda düzenlenmis sekilde belediyeye yarisma saatinden en az 1 saat önce teslim edilecek. Domates yarismasi 26 Agustos 2022 günü Belediye parkinda jüri üyeleri basin ve huzurunda yapilacaktir. Domatesin iriligi, sertligi, rengi, iç dolgunlugu, kirpik yapisi gibi durumlarina bakilarak degerlendirme yapilacak. Yarismada derece alan üreticilerden birinciye 5 çuval, ikinciye 3 çuval, üçüncüye ise 2 çuval gübre ödül olarak verilecek" denildi.
Kaynak: İHA