Medical Point Gaziantep'ten Saglik Turizmi Atagi

Medical Point Gaziantep Hastanesi ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin ortaklasa gerçeklestirdigi ’Saglik Turizmi Elçiligi Girisimcilik Programi’ basladi. Program ile 21 ülkeden toplam 200 saglik elçisi aldiklari egitim sonrasi Türkiye’nin saglik turizmi için gayret gösterecek.

Medical Point Gaziantep'ten Saglik Turizmi Atagi


Medical Point Gaziantep Hastanesi ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi isbirligi ile saglik turizmi elçiligi girisimcilik programini hayata geçirildi. Medical Point Gaziantep Hastanesi ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi ortak bir sekilde gerçeklestirilen saglik turizmi elçiligi girisimcilik programi egitimleri Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde basladi.

Türkiye’de bir ilk olma özelligi tasiyan ve toplam 21 ülkeden 200 saglik elçisinin egitim alarak saglik elçisi olarak görev yapacagi proje sonucunda Türkiye’nin dünyada saglik üssü olmasi amaçlaniyor.

"Saglik Turizmi Elçiligi Girisimcilik Programi’ni hayata geçirildi"

Proje hakkinda bilgi veren, Medical Point Gaziantep Hastanesi Uluslararasi Hasta Iliskileri Birimi, "Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile Medical Point Gaziantep Hastanesi’nin ortak bir sekilde düzenledigi Saglik Turizmi Elçiligi Girisimcilik Programi’ni hayata geçiriyoruz. Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafindan, Türkiye Ulusal Ajansi destegi ile Erasmus+ Programi bünyesinde uygulanan ‘Gençlik Çalisanlari Için Girisimcilik Egitiminin Güçlendirilmesi’ projesi çerçevesinde Gaziantep’e gelen 21 farkli ülkeden bir çok katilimci Medical Point Gaziantep Hastanesi’ni ziyaret etti. ’Saglik turizmi Girisimciligi’ alaninda brifing gerçeklestirildi.

Bu baglamda, Medical Point Gaziantep Hastanesi Uluslararasi Hasta Iliskileri ekibi tarafindan sürdürülebilir saglik turizmi ve bunun uygulama örnekleri üzerine bizim tecrübelerimizi girisimci adaylariyla paylasarak girisimci adaylarina bu alanda mevcut firsatlari ve imkanlari degerlendirmeleri konusunda yardimci olduk. Programimiz dört hafta devam edecektir. Bu süre içerisinde 21 ülkeden toplamda 200 tane misafirimiz gelecek. Biz bu misafirlerimize 4 hafta boyunca saglik turizminin nasil yapilacagi ile ilgili girisimcilik egitimleri verecegiz. Sonuç olarak ise bu 21 ülke de bizim saglik turizm elçilerimiz olacak. Bu proje ile beklentimiz ülkemizde maddi manevi kar, prestij ve Türkiye’nin saglik üssü olmasi noktasina katki saglamaktir. Bu proje Türkiye’de bir ilk olma özelligi tasiyor. O yüzden çok önemli bir proje. Çünkü Türkiye saglik turizminde yükselen yildiz konumunda. Bu konuda saglik hizmetlerimiz ve ücretlerimiz konusunda da avantajliyiz. Medical Point Gaziantep Hastanesi olarak bu tür egitimlerimiz artarak devam edecek" ifadesine yer verildi.

Kaynak: İHA