Konya'dan 100 Bin Liralik Döviz Çalan Sahislar Tutuklandi

Konya’da daha önce bir kaç kez döviz alma bahanesiyle geldikleri kuyumcudan, tekrar döviz bozdurma bahanesiyle 100 bin lira degerinde döviz çalan 3 Gürcistan uyruklu süpheli, emniyetteki islemlerinin ardindan çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Konya'dan 100 Bin Liralik Döviz Çalan Sahislar Tutuklandi
Olay, 28 Temmuz Persembe günü saat 14.00 siralarinda merkez Selçuklu ilçesi Hacikaymak Mahallesi Rauf Denktas Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde Mustafa Yigit’e ait kuyumcuya daha önce bir kaç kez gelerek döviz bozduran 3 kisi, tekrar kuyumcuya gelerek 100 bin liralik döviz almak istediklerini söyledi.

Bunun üzerine kuyumcu Mustafa Yigit, yaklasik 100 bin liralik euro ve dolari hazirlayarak tezgahin üzerine koydu. Bu sirada süpheliler, tezgahin üzerindeki paralari alarak is yerinden kaçti. Kuyumcunun ihbari üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri is yerindeki parmak izi ve delil çalismasi yapti.

Kaçan süpheliler Adana’da yakalandi

Kaçan süphelilerin yakalanmasi için çevrede genis çalisma baslatan Konya Emniyet Müdürlügü Hirsizlik ve Yankesicilik Büro Amirligi ekipleri, sahislarin yakin çevreden taksiye bindiklerini tespit etti. Kent Güvenlik Yönetim Sisteminden (KGYS) yapilan çalisma sonrasi sahislarin bindigi taksinin Adana’ya gittigi belirlendi. Konya ve Adana Hirsizlik ve Yankesicilik Büro Amirligi ekiplerince yapilan koordineli çalismalar neticesinde Gürcistan uyruklu Irakli Bulia (33), Gela Tsulaia (43) ve Boris Tsulaia (34) Adana’da ayni gün içerisinde yakalanarak gözaltina alindi.

Süpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi

Süpheliler Konya’ya getirilirken, kuyumcudan çalinan yaklasik 100 bin lira degerindeki döviz eksiksiz olarak is yeri sahibine teslim edildi. Emniyetteki islemleri tamamlanan süpheliler, Konya Adliyesine sevk edildi. Üç zanli çikarildigi Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligince tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA