Kesan'da Özel Harekat Ve Çevik Kuvvet Destekli Huzur Ve Güven Uygulamasi

Edirne’nin Kesan ilçesinde, Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, Özel Harekat Sube Müdürlügü ve Çevik Kuvvet Sube Müdürlügü’nün katilimiyla ilçe genelinde huzur ve güven uygulamasi gerçeklestirdi. Uygulamalar kapsaminda 451 kisinin GBT sorgusu yapilirken çesitli adreslere de baskinlar düzenlendi.

Kesan'da Özel Harekat Ve Çevik Kuvvet Destekli Huzur Ve Güven Uygulamasi
Bu dogrultuda 11 adreste yapilan aramalarda 6 fisek eroin maddesi, 1 fisek toz esrar, 4 fisek bonzai maddesi, 1 adet ecstasy hap, 1 fisek kubar esrar maddesi ve 9.98 gr. kenevir tohumu ele geçirilirken, bunlarla birlikte 1 adet havali tüfek, 1 pompali tüfek ile 1 de kuru siki tabanca yakalandi.

Silahla uyusturucu maddelerle birlikte 12 sahis da haklarinda uyusturucu madde bulundurmak suçundan islem baslatildi.

Çalismalar kaçak tütün denetimleri ile devam ederken bir F.S. isimli sahsin ev ve is yerinde yapilan aramalarda 36 bin 600 adet bos makaron ve 1440 adet doldurulmus makaron ele geçirildi. Sahis hakkinda islem baslatildi.

Huzur ve güven uygulamalari cadde mekanlarda da devam etti. Kafe, kiraathane ve internet kafe gibi yerler kontrol edilirken, 1 yoklama kaçagi sahis ile birlikte A.C.Ü. ve Y.K. isimli iki sahis çaldiklari elektrik kablosu ile polis noktasina takildi. Üzerlerinden yan keski ve asma kilit yakalanan sahislar gözaltina alindi. Ayni zamanda uyusturucu madde suçundan aranan 5 sahis da polis denetimine takildi.

Son olarak trafik uygulamalari ile devam eden çalismalarda 135 araç sorgusu yapilirken, 6 araç sürücüsüne toplamda 12 bin 72 lira ceza kesildi. 1 araç da trafikten men edildi.
Kaynak: İHA