Kadinlarin El Emegi Ürünleri Festivalle Görücüye Çikti

Basiskele Belediyesi tarafindan ilçedeki üretken kadinlarin aile ekonomisine katki saglamasi amaciyla BASKEM ürünleri Basiskele Sahili’nde festivalle görücüye çikti.

Kadinlarin El Emegi Ürünleri Festivalle Görücüye Çikti


Basiskele Belediyesi’nin “Kadin Eli Deger, Her Sey Degisir” sloganiyla hayata geçirdigi Basiskele Kadin El Emegi Magazasi (BASKEM), ilk defa geçen yil düzenlendi.

Bu yil da BASKEM El Emegi Festivali olarak geleneksel hale geliyor. Basiskele Sahili’nde Pazar gününe kadar devam edecek festivalin açilisi yapildi. Kadina ve aileye verdikleri önemi dile getiren Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü, “Biz kadin ve aile çalismalarimiza kale ismini verdik. Çünkü ailemiz bizim kalemiz. ‘Kadin eli deger, her sey degisir’ dedik ve kalemizi sürekli tahkim etme, saglamlastirma ve güçlendirmemiz gerektigini düsündük. Bizim medeniyetimizi güçlü kilan diger dünya toplumlarimizdan bizi farkli kilan aile baglarimizin güçlü olmasi ve bu baglar sayesinde karsilastigimiz sosyal problemleri birbirimize verdigimiz destekle çözüme kavusturmamizdir. Bizler tüm kadinlarimiza yönelik çalismalarimizi KALE markasi çatisi altinda topladik. Aile Danisma ve Yasam Merkezimiz, Basiskele Kadin El Emegi Magazamiz BASKEM gibi birçok hizmeti kadinlarimiza sunduk. Sizlerin de bu hizmetlerimize sahip çikmasi bizleri gerçekten çok mutlu ediyor" dedi.

Konusmalarin ardindan kurulan stantlar gezildi.
Kaynak: İHA