Istanbul Havalimani Avrupa'nin Zirvesinde

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenligi Teskilati (EUROCONTROL)’nin 22-28 Temmuz’u kapsayan haftaya iliskin yayinladigi rapora göre Istanbul Havalimani, günlük ortalama bin 327 uçusla Avrupa’daki en yogun havalimani oldu.

Istanbul Havalimani Avrupa'nin Zirvesinde
Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenligi Teskilati (EUROCONTROL)’nin 22-28 Temmuz’u kapsayan tarihlere iliskin uçus verilerini yayinladi. Buna göre Istanbul Havalimani Avrupa’daki en yogun meydanlar arasinda zirvedeki yerini korudu. Uçus verileri, Sivil Havacilik Genel Müdürlügü(SHGM)) tarafindan da paylasildi. Degerlendirme raporuna göre geçtigimiz hafta Istanbul Havalimani’nda günlük ortalama bin 327 uçus gerçeklesti. Sivil Havacilik Genel Müdürlügü’nün sosyal medya hesabindan konuya iliskin yapilan paylasimda, “22-28 Temmuz 2022 döneminde Avrupa’daki en yogun havalimanlari arasinda Istanbul Havalimani günlük ortalama bin 327 uçus ile 1. ve Antalya Havalimani ise günlük ortalama 942 uçus ile 8. sirada yer almistir” denildi. Istanbul Havalimani’nin ardindan günlük ortalama bin 280 uçusla Paris Charles de Gaulle Havalimani ikinci sirada yer alirken, bin 215 uçusla Amsterdam Schiphol Havalimani ise üçüncü oldu.

Antalya havalimani 8’inci sirada yer aldi

Avrupa’daki en yogun ilk 10 havalimani listesine Türkiye’den giren diger bir havalimani da Antalya oldu. Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarindan Antalya Havalimani ise günlük ortalama 942 uçus ile 8’inci siraya da yer aldi.
Kaynak: İHA