33. Acelle Yaylasi Senlikleri Basladi

Akyazi Belediyesi ve Hanyatak Mahallesi Güzellestirme Dernegi tarafindan düzenlenen 33. Acelle Yaylasi Kadirga Senlikleri mevlidi serif okunmasi ve açilis duasi ile basladi.

33. Acelle Yaylasi Senlikleri Basladi
Orman Genel Müdürlügü’nün ORKÖY projesi çerçevesinde alinan araçlarin dagitim töreni ile birlikte yapilan Acelle Yayla Senligi’nin açilis programina Vali Çetin Oktay Kaldirim, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Baskan Yardimcisi ve 25. Dönem AK Parti Sakarya Milletvekili Ali Inci, Akyazi Belediye Baskani Bilal Soykan, Hendek Kaymakami Halil Ibrahim Acir, Hendek Belediye Baskan Yardimcisi Hüdaverdi Bahadir, Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, AK Parti Akyazi Ilçe Baskani Mesut Ekrem, BBP Ilçe Baskani Naim Yolcu, Akyazi Ziraat Odasi Baskani Ali Sener Bayraktar, Akyazi Muhtarlar Dernegi Baskani Ahmet Savas, muhtarlar ve vatandaslar katildi.

33. Acelle Yayla Senligi mevlidi serif okunmasi ve açilis duasi ile baslatildi. Açilis programinda konusan Hanyatak Mahallesi Güzellestirme Dernegi Baskani ve Hanyatak Mahalle Muhtari Ahmet Acar, “Türkiye’nin en büyük senliklerinden birisi olan Acelle Senligimizin açilisini hayirlisi ile gerçeklestirdik. Senligimizin gerçeklesmesinde büyük emekleri olan Belediye Baskanimiz Bilal Soykan’a tesekkür ediyoruz. Tüm vatandaslarimizi 3 gün sürecek olan senliklerimize bekliyoruz” dedi.

Orman Bölge Müdürü Ziya Polat da dualarla açilisi yapilan senliklerin hayirli olmasini diledi.

Akyazi Belediye Baskani Bilal Soykan ise, “Acelle Yayla Senligi’nin gerçeklesmesinde emegi olan dernegimize, muhtarimiza ve her zaman yanimizda olan Valimize tesekkür ediyorum. Insallah kazasiz belasiz bir sekilde senligimizi gerçeklestirecegiz. 3 gün gerçeklestirilecek olan; birlik ve beraberligin anlam buldugu, kültürümüzün yasatildigi bu güzel etkinliklere tüm vatandaslarimiz davetlidir” diye konustu.

Açilis töreninde konusan Vali Çetin Oktay Kaldirim, “Türkiye’nin en büyük yayla senliklerinden birisi olan Acelle Yayla Senliklerini dualarla açtik. Bu güzel organizasyondan dolayi Akyazi Belediye Baskanimiz Bilal Soykan’a, Hanyatak muhtarimiza ve vatan, bayrak asigi Hanyatakli hemserilerimi tebrik ediyorum. Vatandaslarimiz insallah burada 3 gün boyunca keyifli vakit geçirecekler” ifadelerine yer verdi.

Vali Kaldirim’in konusmasinin ardindan kurdele kesildi ve Orman Genel Müdürlügü’nün ORKÖY projesi çerçevesinde alinan araçlarin dagitim töreni gerçeklestirildi.

Proje çerçevesinde 1 adet ekskavatör, 7 adet traktör ve 4 adet tomruk çekme vinci orman köylülerine teslim edildi. Açilisin ardindan Vali Çetin Oktay Kaldirim, Akyazi Belediye Baskani Bilal Soykan ve beraberindekiler senlik alaninda stant açan esnaflari ziyaret etti ve vatandaslarla sohbet etti.
Kaynak: İHA