HDP Mersin Il Baskani Ile 4 HDP'li Meclis Üyesi Gözaltinda

İçel’de PKK/KCK, PYD-YPG ve MKP terör örgütlerine yönelik "Temizleme" adiyla baslatilan operasyon çerçevesinde aralarinda HDP İçel Il Baskani Bedriye Kus ile HDP’li 4 Akdeniz Belediyesi Meclis üyesinde oldugu ögrenilen 21 kisi gözaltina alindi.

HDP Mersin Il Baskani Ile 4 HDP'li Meclis Üyesi Gözaltinda
Edinilen bilgiye göre, İçel Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele ve Istihbarat Sube Müdürlügü ekipleri, terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerinin desifre edilmesi amaciyla çalisma baslatti. Yapilan çalismalari sonucunda Türkiye’nin sinir ötesinde yaptigi basarili operasyonlarini baltalamak için PKK/KCK-PYD/YPG ve MKP terör örgütünün yapilarini, mensuplarini, eylem ve faaliyetlerini övücü, yüceltici, destekleyici mahiyette sosyal medya üzerinden paylasim yapildigi, PKK/KCK terör örgütü adina İçel merkezinde muhtelif tarihlerde gerçeklestirilen, terör örgütünün amaç, stratejisi ve talimatlari dogrultusunda kullanilan molotof malzemelerinin üzerinde parmak izi ile bölücü terör örgütü mensubu tarafindan, hakkinda açik beyan bulunan sahislarin oldugu tespit edildi. Ayrica PKK/KCK terör örgütü mensuplarinin kullanmakta oldugu AK-47 marka silah, el bombasi ve Thomson marka patlayiciyla ile fotograf çekip sosyal medya siteleri üzerinden fotograf paylasiminda bulunan süpheliler belirlendi. Öte yandan merkez Akdeniz Belediyesi Meclis Toplantisinda gündem maddeleri görüsülürken PKK/KCK terör örgütü propagandasi yapanlarin da kimlikleri belirlendi. İçel Cumhuriyet Bassavciliginca, aralarinda HDP Il Baskani Bedriye Kus ile 4 HDP’li Akdeniz Belediyesi Meclis üyesinin de bulundugu 31 süpheli hakkinda gözalti karari verildi.

Bu sabah "Temizleme" adi verilen operasyon düzenleyen ekipler, aralarinda HDP İçel Il Baskani Bedriye Kus, HDP’li Meclis üyeleri Nevzat Baran, Ali Tanriverdi, Nuriye Arslan ile Mehmet Bitkin’in de bulundugu 21 kisiyi gözaltina aldi.

Adreslerde aramalar devam ederken, hakkinda gözalti karari bulunan diger sahislari da yakalama çalismalari devam ediyor.
Kaynak: İHA