Balikesir'de Miniklerin At Biniciligi Heyecani

Balikesir Atatürk Sehir Hastanesi Anaokulu ögrencileri, at biniciligi ve ok atma konusunda Karesi Atli Okçuluk ve Gençlik Spor kulübünde yapmis oldugu gezide egitim aldi.

Balikesir'de Miniklerin At Biniciligi Heyecani
Balikesie’de minikler at binme heyecani yasadi. Ileride herhangi bir korku yasamamalari adina ata, özenle yaklastirilan çocuklar ilk önce ati sevdi ardindan binicilik egitimine geçildi. 3 egitimli at ve egitim yayi kullandirtilan miniklerin ilk kez at biniciligi egitimi ve ok atma gibi aktivitelerle tanismalari velileri de mutlu etti. 3 anaokulu ögretmeni ve 3-6 yas arasi 30 minigin katildigi gezi etkinligi Il Milli Egitim Müdürlügü ve velilerin verdigi izinle düzenlendi.

5 saat süren tempolu etkinlikte ayrica tarihte kullanilan türklere ait deri zirh, çanta ve börk sapka tanitildi. Balikesir Atatürk Sehir Hastanesi Anaokulu Müdürü Nurgül Uysal, 3 anaokulu ögretmeni ve anaokulu çalisanlarinin sürekli gözetim ve dikkatle gerçeklestirdigi bu etkinlikte amaçlanan kültürel geçmisi tanitmakla beraber hayvan sevgisini de asilamak oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA