Memleketine Dönen Gurbetçi Ata Topraklarina 500 Adet Meyve Agaci Dikti

Uzun yillardir yurt disinda yasayan gurbetçi, ülke ekonomisine katkida bulunmak için ata topraklarina meyve agaçlari dikti.

Memleketine Dönen Gurbetçi Ata Topraklarina 500 Adet Meyve Agaci Dikti
Farkli türden meyve agaci ve fidesini toprakla bulusturan Murat Ertugrul isimli vatandas memleketi Bayburt’a gelerek, kayisi, visne, erik, elma, armut, seftali gibi 200 meyve agacini Örence köyünde bulunan evinin bahçesine ekti. Bununla birlikte Bayburt Il Tarim Orman Müdürlügünün alternatif kazanç amaçli goji berry meyvesinin yetistiriciligine tesvik eden projesinden faydalanan Ertugrul, 300 goji berry fidesini de yine meyve agaçlarinin bulundugu alana dikti.

"Amacimiz ekonomiye katkida bulunmak, umarim bunu basaririz"

Öncelikle Bayburt’un ekonomisine katki saglamak düsüncesiyle böylesi bir girisimde bulundugunu ifade eden Ertugrul, "Yaklasik 20-25 senedir yurt disinda yasiyorum, son zamanlarda kendi ata topraklarimizda çalismaya karar verdik. 200 meyve agacini, 300 adet goji berry fidemizi toprakla bulusturduk. Amacimiz hem il ekonomisine katkida bulunmak, hem de köylümüze önayak olup, bir seyler yapmasini saglamak umarim bunu basaririz" dedi.

"Kendi topraklarimizin degerini bilip, degerlendirmek lazim"

Organik beslenmeye önem verdigini dile getiren Ertugrul, yine evinin bahçesindeki küçük alana domates, biber, fasülye, kabak, lahana gibi sebzeleri ekerek dalindan koparip, saglikli bir sekilde yiyecekleri tükettiklerini ifade etti.

Yurt disina insanlarin heves ettigini, gitmek için can attiklarini belirten Ertugrul, "Yurt disina gidelim diye hep heves ediyoruz, aslinda kendi topraklarimizin degerini bilip, degerlendirmek benim için daha cazip, daha önemli. Halkimizin da bunu basarmasini, yapmasini umut ediyorum, insallah basarirlar, yaparlar" seklinde konustu.

Kaynak: İHA