Malazgirt'te Sehit Binbasi Arslan Kulaksiz, Sehadetinin 7. Yilinda Anildi

Mus’un Malazgirt ilçesinde 7 yil önce PKK’li teröristler tarafindan düzenlenen silahli saldiri sonucu sehit olan Malazgirt Jandarma Komutani Binbasi Arslan Kulaksiz için anma programi düzenlendi.

Malazgirt'te Sehit Binbasi Arslan Kulaksiz, Sehadetinin 7. Yilinda Anildi
Malazgirt Kaymakamligi tarafindan saldirinin yasandigi Sehit Binbasi Arslan Kulaksiz Caddesi’nde düzenlenen program, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Ilçe Müftüsü Emrah Demirtas, sehit Binbasi Arslan Kulaksiz ve tüm sehitler için dua etti.

Törende konusan Mus Valisi Ilker Gündüzöz yaptigi konusmada, "Sehit Arslan Kulaksiz Binbasimizin sehit edilmesinin yil dönümü münasebetiyle bu töreni tertip ettik. Allah mekanini cennet eylesin. Peygamberimize komsu eylesin. Vatan ugruna kan dökenler ve sehit olanlar inancimiza göre ölü degillerdir. Bu vatan da sühedanin üzerinde yükselmistir. Hep böyle olmustur. 1071’de Malazgirt Meydan Muharebesi’nden önce ve sona özellikle Anadolu’yu yurt edinme noktasinda 26 Agustos 1071’den sonra ve bugüne gelindigimiz noktaya kadar her zaman bu millet evlatlarini sehit vermeye hazir. Bugün sadece Türkiye topraklarinda degil, Türkiye’nin disinda da Türkiye’nin güvenini saglamak ve insanliga huzur ve mutluluk getirmek için kahraman Türk Silahli Kuvvetleri, jandarmamiz, emniyet mensuplari ve onlarla birlikte görev yapan güvenlik korucularimiz yurt içinde ve yurt disinda mücadelelerine devam etmektedir. Zaman zamanda bizim kalbimizi burkan sehit haberlerini aliyoruz. Allah onlardan razi olsun. Onlarin esleri, çocuklari, anneleri, babalari basimizin üzerinde yerleri vardir. Basimizin tacidir. Bu millet kendisine ve memleketine bayragina hizmet edenleri asla unutmaz. Kahraman sehidimiz, Allah mekani cennet eylesin. Bu vatan ugruna bu bayrak ugruna kanini verdin, fedai can eyledin. Insallah ebedi hayatta sizin gibi sehitlerle, peygamberlerle bize Allah-u Teala komsu olmayi nasip eyler. Malazgirt bizim için çok önemli. Bu cografya son derece sembolik anlami olan bir cografya. Bu yil Sayin Cumhurbaskanimizin tesrifleriyle yine bu töreni birlik ve beraberligimizi ve bu memleketi bu avuç çapulcuya hiçbir zaman teslim etmeyen bizler bu irademizi tekrar meydanda beyan edecegiz. Fedai can eyleyen bu sehitlerimizin kani asla yerde kalmadi kalmayacaktir. Geçen suikasta katilan hainlerden biri MIT’in basarili operasyonuyla Türkiye’ye getirildi.

Yarginin önünde hesabini verecekler. Tüm sehitlerimizi rahmetle aniyorum. Tüm sevenlerine basiniz sagolsun diyorum" dedi.

Konusmalarin ardindan Kulaksiz’in sehit edildigi yere karanfil birakildi.

Törene, Malazgirt Kaymakami Yigit Yasar Demirer, Il Emniyet Müdürü Engin Kaloglu, Il Jandarma Komutani Albay Ilhan Sen, Malazgirt Belediye Baskani Cengiz Altin, Ilçe Jandarma Komutani Aydin Aydin, Ilçe Emniyet Müdürü Serhan Türk, kurum amirleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA