Korona Virüs Mutasyona Ugradi, Vaka Sayilari Artti

Tokat Il Saglik Müdürü Dr. Öner Nergiz, korona virüsün mutasyona ugramasiyla beraber Omicron BA varyantinin daha da bulasici olduguna dikkat çekerek, “Daha bulasici olmasiyla vaka sayilarimiz da artti” dedi.

Korona Virüs Mutasyona Ugradi, Vaka Sayilari Artti
Türkiye genelinde oldugu gibi Tokat’ta da Covid-19 vakalarinda bir artis yasaniyor. Il Saglik Müdürü Dr. Öner Nergiz, korona virüsün mutasyona ugramasiyla beraber Omicron BA varyantinin daha da bulasici olduguna dikkat çekerek, “Daha bulasici olmasiyla vaka sayilarimiz da artti. Ama hastane yükümüz önceki salginin diger pikleri gibi degil. Ilçe hastanelerimizde ilimizin her noktasinda testlerimiz yapilmakta” dedi.



"Kalabalik alanlarda maske takin" uyarisi

Korona virüse karsi vatandaslara uyarilarda bulunan Nergiz, “Tüm dünyada oldugu gibi ülkemizde de salgindan korunmak için birçok tedbir alinmakta. Bu tedbirler basta kalabalik alanlarda maske takmak olarak söyleyebiliriz. Yine maskenin yaninda el hijyeni önemli. El hijyeni için elimizi yine sabunlu suyla yikamamiz gerekli. Ama bununla beraber tabii en önemlisi salgini bitirmenin ve salgini durdurmanin en önemli etkisi asi. Asi halen etkin. O noktada ilimizde bütün hastanelerimizde, ilçe saglik müdürlüklerimizde ve aile hekimliklerimizde asi yapmaktayiz. Vatandaslarimizi asi olmaya davet ediyorum. Özellikle eksik asililari, asi olmamislari ve hatirlatma dozu olmamis vatandaslarimizi asiya davet ediyorum” diye konustu.



7 gün karantina uygulamasi devam ediyor

Nergiz, korona virüs hastalarinda 7 gün karantina uygulamasinin devam ettigine dikkat çekerek, “Saglik Bakanligi tarafindan sürekli tedbirleri noktasinda ve algoritma noktasinda sürekli bir güncelleme söz konusu. Pozitif vakalarimizda 7 gün karantinayi uygulamaya devam ediyoruz. Hastanelerde tedavi gören agir ve daha sikintili hastalarimiza ilaçla tedaviye basliyoruz. Vatandaslarimiz hekimlerimizin önerisinin disina çikmasinlar” diye konustu.

Kaynak: İHA