Izmir'de 278 Düzensiz Göçmen Ve 4 Organizatör Yakalandi

Izmir’in Çigli, Menemen, Kinik, Dikili, Karaburun, Çesme, Aliaga ve Urla ilçelerinde yasa disi yollarla yurt disina çikmaya çalistigi degerlendirilen toplam 278 düzensiz göçmen ve olaylarla ilgili 4 organizatör, jandarma ekiplerince yakalandi.

Izmir'de 278 Düzensiz Göçmen Ve 4 Organizatör Yakalandi
Izmir Il Jandarma Komutanligi ekipleri, göçmen kaçakçiliginin önlenmesine yönelik yürütülen çalismalar dahilinde, Cumhuriyet Bassavciliklarinin koordine ve talimatlari dogrultusunda çalismalar yürüttü. Il Jandarma Komutanligina bagli Göçmen Kaçakçiligi ve Insan Ticareti ile Mücadele Sube Müdürlügü ve Ilçe Jandarma Komutanligi ekiplerince, 19-25 Temmuz tarihlerinde Çigli, Menemen, Kinik, Dikili, Karaburun, Çesme, Aliaga ve Urla ilçelerinde 12 ayri operasyon gerçeklestirildi.

Operasyonlarda toplam 278 düzensiz göçmen ile organizatör oldugu tespit edilen 4 süpheli yakalandi. Ayrica olaylarda kullanilan 1 minibüs, 1 otomobil, 2 kamyonet ve 1 sisme bota da el konuldu.

Organizatörler tutuklandi

Yakalanan düzensiz göçmenler islemlerinin ardindan Il Göç Idaresi Geri Gönderme Merkezine gönderilirken, gözaltina alinan organizatörler ifadeleri alinmak üzere jandarma karakoluna götürüldü. Jandarmadaki islemleri tamamlanan 4 süpheli, çikarildiklari mahkemece tutuklanarak gözaltina alindi.
Kaynak: İHA