Iranli Amirali'nin Ezgileri Izmir Sokaklarinda

Izmir’de yasayan Iranli Amirali Najjariyeh, Türkçeyi çok iyi konussa da onun en önemli iletisim biçimi müzik. 18 yasindaki bedensel engelli Amirali, piyanosuyla Izmir sokaklarinda müzik yapiyor. Ünlü piyanist Fazil Say’la ayni sahnede piyano çalmayi hayal eden Amirali, Izmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde (AASSM) bir konser vermeyi de istiyor.

Iranli Amirali'nin Ezgileri Izmir Sokaklarinda
Dogustan bedensel engelli Iranli Amirali Najjariyeh, ailesi ile birlikte 7 sene önce Türkiye’ye göç etti. 5 yasindan bu yana piyano çalan 18 yasindaki Amirali, Karatas Anadolu Lisesi 12. sinif ögrencisi. Okuldan arda kalan zamanlarda tekerlekli sandalyesiyle Izmir sokaklarini arsinlayan Amirali, genelde Konak ve Alsancak bölgelerinde piyanosunu kurup müzik yapiyor. Kendine ait besteleri de olan genç sanatçi, özellikle klasik müzik performanslari ile Izmirlilerin begenisini topluyor. Ünlü piyanist Fazil Say hayrani olan ve kendisini canli olarak izleme firsati bulamadigini belirten Amirali, hem Fazil Say ile ayni sahnede yer almak hem de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde bir konser vermek istiyor.

“Müzik bir dünya dili”

3 yildir sokak sanatçiligi yaptigini söyleyen Amirali Najjariyeh, “Sokakta müzik yapmayi insanlar da seviyor, ben de seviyorum. Piyano konusunda yarismalara katilip derece almak isterim ama henüz bir yarismaya katilamadim. Müzik benim için dilsiz bir sey. Düsündügüm seyi bu notalar üzerinde çalabiliyorum. Herhangi bir milletten insana müzik yapabilirsin. Müzik bir dünya dili” dedi.



“Önce hamileyken çaldim, sonra çocugu ile geldi”

Sokak sanatçiligi yaparken çok güzel anilar yasadigini ifade eden Amirali, “2,5 sene önce sokakta piyano çalarken hamile bir kadin ve esi yanima geldi. Esi, ‘Benim esim hamile. Haftaya bebek gelecek. Onun için müzik çalar misin?’ dedi.

Çaldim ve o çift gitti. 2,5 sene sonra bu kez yanlarinda çocuklari ile yine karsilastik ve o günü andik” diyerek sokak sanatçiliginda aklinda kalan en güzel anisini anlatti.
Kaynak: İHA