Dünyaca Ünlü Carmen Operasi'na Yogun Ilgi

13. Uluslararasi Opera Festivali kapsaminda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlügü tarafindan düzenlenen 13. Uluslararasi Istanbul Opera Festivali’nde "Carmen" operasi, Haliç Kongre Merkezi Açik Hava Sahnesi’nde sanatseverlerle bulustu. Dünyaca ünlü ‘Carmen’ operasini Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’un yani sira çok sayida sanatsever izledi.

Dünyaca Ünlü Carmen Operasi'na Yogun Ilgi
Kültür ve Turizm Bakanligi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlügü tarafindan Haliç Kültür Merkezi Açik Hava Sahnesi’nde gösterimi yapilan ‘Carmen’ operasina sanatseverler yogun ilgi gösterdi. Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’un katildigi gösterimde bos yer kalmazken bazi kisilerin gösteriyi ayakta takip ettigi görüldü.

Fransiz besteci Georges Bizet’nin imzasini tasiyan, Rumen mezzo-soprano Ramona Zaharia’nin "Carmen" rolü ile sahnede oldugu programda, "Don Jose"yi Efe Kislali, "Escamillo"yu ise Murat Güney seslendirdi.

Ayrica "Micaela" rolünde Gülbin Günay, "Zuniga" rolünde Göktug Alpasar, "Morales" rolünde Utku Bayburt, "Frasquita" rolünde Anna Sirel Etyemez, "Mercedes" rolünde Elif Tuba Tekisik, "Le Dancarie" rolünde Alp Köksal ve "Le Remendado" rolünde ise Onur Turan izleyicilerin karsisina çikti.

Dünyanin seçkin opera eserlerinden biri olan ve dünya genelinde çok sahnelenen operalarin basinda gelen "Carmen", ünlü Italyan Rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini’nin prodüksiyonu ve Aysem Sunal Savaskurt’un koreografisi ile sahnelendi.
Kaynak: İHA