DEÜ'ye Izmir Tercih Fuari'nda Büyük Ilgi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlenen Izmir Tercih Fuari’nda aday ögrencilerin ilgi odagi oldu. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Aday ögrencilerimizi kariyerlerine en dogru sekilde yön verecekleri ve kariyer planlamada lider kurumlar arasinda yer alan arastirma üniversitemize bekliyoruz” diye konustu.

DEÜ'ye Izmir Tercih Fuari'nda Büyük Ilgi
DEÜ, 27 Temmuz-5 Agustos tarihleri arasinda gerçeklestirilecek yerlestirme tercihleri öncesinde Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlenen Izmir Tercih Fuari’nda aday ögrencilerle bir araya geldi. YKS tercihleri öncesinde okumak istedikleri bölümler ve üniversite imkânlari hakkinda bilgi alan aday ögrenciler, DEÜ standina büyük ilgi gösterdi. Dokuz Eylül Üniversitesi ile ilgili merak ettiklerini ögrenen gençler, DEÜ’lü akademisyenlerden kariyer gelisimlerine yönelik bilgi aldi. DEÜ üst yönetimi de fuari ziyaret ederek aday ögrencilerle birebir ilgilendi ve üniversite yasami, meslekler ve sektörler hakkinda kariyer ipuçlarini aday ögrenciler ve aileleriyle paylasti.

"Her ihtiyaca cevap veren üniversite"

DEÜ’nün Izmir Tercih Fuari’ndaki standini ziyaret eden aday ögrencileri merak ettikleri sorular hakkinda bilgilendirdiklerini söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Aday ögrencilerimiz ve ailelerinin yasadigi heyecani bizler de paylasiyoruz. Belki de gençlerimizin bütün kariyerlerini etkileyecek bu önemli karar öncesinde onlarin her zaman yaninda oldugumuzu özellikle belirtmek istiyoruz. Aday ögrencilerimizi kariyerlerine en dogru sekilde yön verecekleri ve kariyer planlamada lider kurumlar arasinda yer alan arastirma üniversitemize bekliyoruz. 10 enstitü, 18 fakülte, 2 yüksekokul, 1 konservatuar, 6 meslek yüksekokulu, 2’si uygulama ve arastirma hastanesi olmak üzere toplam 49 uygulama ve arastirma merkezi ile Izmir geneline yayilan kurumumuzda ögrencilerimizi kaliteli bir egitimin yani sira, beklentilerinden fazlasini bulacaklari bir sosyal hayat bekliyor. Her ihtiyaca cevap veren dinamik yapisiyla ögrencilerine büyük imkânlar sunan Dokuz Eylül Üniversitemiz, basari odakli çalismalariyla milli ve manevi degerlerine önem veren yetkin bireyler yetistiriyor” dedi.



DEÜ Tercih Günü’ne davet

DEÜ Rektörü Hotar, yapilacak tercihler öncesinde aday ögrencileri ve ailelerini 28 Temmuz’da gerçeklestirilecek DEÜ Tercih ve Tanitim Günü’ne de davet etti. Rektör Hotar, “DEÜ Rektörlügüne yer alan DESEM Fuaye Alani ve Bordo Salon’da saat 09.30-16.30 arasinda düzenlenecek Dokuz Eylül Üniversitesi Tercih ve Tanitim Günü’ne aday ögrencilerimizi ve ailelerini bekliyoruz” sözlerine yer verdi.
Kaynak: İHA