Atatürk Üniversitesi Açik Kapi, Tanitim Ve Tercih Günleri Basladi

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) Sonuçlarinin açiklanmasiyla birlikte aday ögrencilere yönelik çalismalarini hizlandiran Atatürk Üniversitesi bu baglamda Açik Kapi, Tanitim ve Tercih Günleri etkinligini baslatti.

Atatürk Üniversitesi Açik Kapi, Tanitim Ve Tercih Günleri Basladi
Üniversite tercihi yapacak olan adaylari Atatürk Üniversitesinin sunmus oldugu imkânlarla bulusturan etkinlik çerçevesinde stantlar, 25 Temmuz - 5 Agustos 2022 tarihleri arasinda saat 10.00 ile 20.00 arasinda misafirlerini agirliyor. Erzurum Havuzbasi mevkiinde baslayan tanitim ve tercih günlerinde ayrica kampüs turlari da gerçeklesiyor.

YKS sinavina girip tercih yapmaya hak kazanan gençleri bilgilendirmek ve karar verme süreçlerini kolaylastirmak için böyle bir etkinligin düzenlendigini aktaran Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, yönetimde; adalet, seffaflik ve katilimciligi ilke edinen Atatürk Üniversitesinin uygulamaya geçirdigi “Açik Kapi” ile tüm fakülte, meslek yüksekokullari ve diger birimlerin kapilarinin sonuna kadar aday ögrencilere açik oldugunu, bu süreçte ilgili birim hakkinda aday ögrencilere her türlü bilginin verilecegini söyledi.



“Aday Ögrenciler Her Konuda Bilgi Sahibi Olacak”

65. yilini kutlayan Atatürk Üniversitesinin, Yeni Nesil Tasarim ve Dönüsüm Projesinin hayata geçirilmesinin ardindan birçok alanda öncü oldugunu, bunun da saygin siralama kuruluslarinin yayimladigi listelere yansidigini belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli: “27 Temmuz itibariyle baslayacak olan tercih sürecinde aday ögrenciler uzmanlarimiz tarafindan; üniversitenin tarihi, yerleskeleri, taban puanlari, laboratuvarlari, burslari, is imkânlari, sosyal aktiviteleri, arastirma merkezleri, kütüphaneleri, ögrenci kulüpleri, degisim programlari gibi birçok konuda bilgilendirilecek. Baslatmis oldugumuz Açik Kapi, Tanitim ve Tercih Günleri ile rehberlik uzmanlarimiz, tanitim ekibimiz ve akademisyenlerimiz ile tercih sürecindeki aday ögrencilere ve ailelerine en dogru tercihi yapmalari konusunda destek vererek bölümler ve birimler hakkinda detayli bilgi verecek. Tüm adaylarimizi Atatürk Üniversitemizin stantlarini ziyaret etmeye ya da aday ögrenci sayfamizi (https://aday.atauni.edu.tr/) incelemeye davet ediyor, alacaklari kararin kendileri için en hayirlisi olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA