Agri'yi Kadin Gözüyle Fotograflandirdilar

Agri Valiligi ile Serhat Kalkinma Ajansi ve Il Kültür ve Turizm Müdürlügü is birligi ile düzenlenen Kadin Gözüyle Agri isimli proje ile Türkiye’nin önemli kadin fotograf sanatçilari, Agri’nin tarihi ve dogal güzelliklerini fotograflandirdilar.

Agri'yi Kadin Gözüyle Fotograflandirdilar
Bennu Gerede, Lara Sayilgan, Ayten Hatice Yilmaz, Nihal Gündüz, Emine Sengöz, Aynur Aytin ve Gülsen Günay gibi önemli kadin fotografçilarin yer aldigi proje ile Agri’nin tarihi ve dogal güzelliklerinin yani sira dogal yasami da fotograflandirildi. Proje çerçevesinde Kültür ve Turizm Müdürü Ebumuhsin Bulut ile birlikte Agri Valisi Dr. Osman Varol’u makaminda ziyaret eden fotografçilar, daha sonrasinda Diyadin, Dogubayazit, Tasliçay ve Tutak ilçelerinde çekim yaptilar. Tutak Ketesi, Agri Döneri, Agri Bali, Keledos ve Abdigör Köfte gibi Agri sofralarinin vazgeçilmez damak tatlari da bu etkinlikte fotograflandirildi.

Projenin kendisini heyecanlandirdigini söyleyen ünlü fotografçi Bennu Gerede, “Agri’ya daha önce hiç gelmemistim. Proje ile ilgili davet edildigimde bir kadin olarak heyecanlandim. Çünkü Türkiye’de yalnizca kadinlarin yer aldigi bir foto safari olmamisti. Agri’ya ve Agri’nin lezzetli sofrasina bayildim. Agri gerek dagiyla gerekse Ishak Pasa Sarayi ile görülmesi, gezilmesi gereken önemli bir yer. Her tarafi buram buram tarih ve dogallik kokuyor. Herkesi Agri’ya bu güzellikleri görmeye davet ediyorum” dedi.

Proje kapsaminda çekilen fotograflarin Agustos ayinda Agri’da sergilenmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA