ABD'de 4 Temmuz Kutlamalarini Kana Bulayan Saldirgana 117 Suçlama

ABD’nin Illinois eyaletindeki 4 Temmuz’daki Bagimsizlik Günü kutlamalarini düzenledigi silahli saldiri ile kana bulayan Robert E. Crimo’nun 21 kez birinci derece cinayet olmak üzere 117 suçlama yöneltildi.

ABD'de 4 Temmuz Kutlamalarini Kana Bulayan Saldirgana 117 Suçlama


ABD’nin Illinois eyaletinde yer alan Highland Park’ta 4 Temmuz’da Bagimsizlik Günü kutlamalari sirasinda 22 yasindaki Robert E. Crimo adli saldirgan kalabaliga ates açmis, 7 kisiyi öldürmüs, 39 kisiyi de yaralamisti. Saldirinin ardindan polis tarafindan yakalanan saldirgana, öldürdügü her kurban için 3 kez toplamda 21 kez birinci derece cinayet suçlamasi olmak üzere toplamda 117 suçlama yöneltildi.

Crimo’ya yöneltilen suçlar arasinda, mermi, mermi parçasi veya sarapnelin isabet ettigi her kurban için 48 adet cinayete tesebbüs ve 48 adet atesli silahla agir cezayi gerektiren müessir fiil suçlamasi yer aliyor.

Illinois Eyaleti Bassavcisi Eric Rinehart yaptigi açiklamada, "Bugün büyük jüriye delil sunan kolluk kuvvetlerine ve savcilara tesekkür etmek istiyorum. Sorusturmamiz devam ediyor ve uzmanlarimiz, bugün 117 suç davasi açilmasina neden olan bu suçtan etkilenen herkese destek olmak için gece gündüz çalisiyor” dedi.



Crimo’nun 3 Agustos’ta yerel saatle saat 11.00’de mahkemeye çikmasi bekleniyor.

Crimo, baslangiçta 7 kez birinci derece cinayetle suçlanmisti. Saldiridan iki gün sonra yapilan ilk durusmada Crimo suçunu itiraf etmis ve kalabaligin üzerinde 80 elden fazla ates ettigini ifade etmisti.

Crimo’ya sartli tahliyesiz ömür boyu hapis cezasi verilmesi bekleniyor

Illinois’ta idam cezasinin uygulanmamasi nedeniyle Crimo’nun sartli tahliye olmaksizin ömür boyu hapis cezasi almasi bekleniyor.
Kaynak: İHA