Söke'deki Orman Yangini Kontrol Altina Alindi

Aydin’in Söke ilçesinde dün aksam saatlerinde çikan orman yangini 15 saat süren yogun çalismalarin ardindan kontrol altina alindi.

Söke'deki Orman Yangini Kontrol Altina Alindi


Yangin, Argavli Mahallesi’nde dün saat 18.00 siralarinda meydana geldi. Ormanlik alandan alevlerin yükseldigini fark eden vatandaslar durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbar üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Siddetli rüzgarin da etkisi ile yangin kisa sürede büyüdü. Olay yerine gelen Mugla Orman Bölge Müdürlügü ve Aydin Büyüksehir Belediyesi ekipleri alevlere karadan müdahale ederken yangin söndürme helikopterleri ve uçaklar da sortileri ile ekiplere havadan destek verdi. Havanin kararmasina kadar süren çalismalar yangini söndürmeye yetmedi.

Aksam saatlerinde yangin bölgesindeki hava sahasi daha önce ilk kez Mugla’nin Datça ilçesinde kullanilan gece görüslü yangin söndürme helikopterlerine emanet edildi. Gece boyunca yogun bir sekilde havadan ve karadan müdahaleler yogun bir sekilde sürerken günün ilk isiklari ile birlikte helikopter ve uçaklar yeniden görev yapmaya basladi.

Sabah saatlerinde 11 uçak ve 18 helikopter ile havadan yogun müdahale sonrasi yangin kontrol altina alindi. 15 saat süren çalismalar neticesinde kontrol altina alinan yanginda ölen yada yaralananin olmamasi teselli kaynagi olurken, bölgede sogutma çalismalari devam ediyor.

Yanginin çikis nedeninin belirlenebilmesi için sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA