TDP Genel Baskani Sarigül Açiklamasi 'Yerli Mali Yurdun Mali, Herkes Onu Kullanmali'

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, Türkiye’nin Otomobili Girisim Grubu (TOGG) aracinin önemine deginerek, "Yerli otomobil TOGG’u çok ama çok önemli bir proje olarak görüyoruz ve yerli otomobil girisimini destekliyoruz. Yerli mali yurdun mali, herkes onu kullanmali diyoruz" dedi.

TDP Genel Baskani Sarigül Açiklamasi 'Yerli Mali Yurdun Mali, Herkes Onu Kullanmali'
Mustafa Sarigül, partisinin genel merkezinde gerçeklestirdigi basin toplantisinda yerli ve milli elektrikli araç TOGG’un çok büyük bir öneme sahip oldugunu belirterek, “Yerli otomobil TOGG’u çok ama çok önemli bir proje olarak görüyoruz ve yerli otomobil girisimini destekliyoruz. Yerli mali yurdun mali, herkes onu kullanmali diyoruz. Yerli otomobilimiz çiktiginda tüm kurum ve kuruluslardaki lüks araçlar satilarak TOGG’un kullanilmasini öneriyoruz. Bütün kamuda Alman, Fransiz, Italyan arabalarina güle güle, hosgeldin TOGG demek istiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Egitimde firsat esitligini mutlaka saglamamiz lazim”

Silinen kredi faizleri konusuna deginen Sarigül, ayni zamanda ögrencilerin daha fazla zorluk çekmemesi için kalan ögrencilere burs verilmesi gerektigini vurgulayarak, “Kredi ve Yurtlar Kurumu ile ilgili çok büyük çalismalar yaptik. Aylardan beri yurtlari gezdik, oradaki evlatlarla, ögrencilerle görüstük. Gerçekten sesimize kulak verildi ve faizler silindi. Devletin geri kalanlara da burs vermesi lazim. Benim üniversiteye giden evladimin, bu ay burs param yatti mi yatmadi mi diye düsünmemesi lazim. Bir anne baba köyden veya kentten çocugunun parasini gönderemiyorsa o çocuk yurt müdürünün önünden geçemiyor ve derslerini çalisamiyor, onun mahcubiyetini yasiyor. Bu yüzden egitimde firsat esitligini mutlaka saglamamiz lazim. KYK borçlari konusunda ilk çagrida bulunan parti Türkiye Degisim Partisi’dir. Iktidarin uyarilarimizi dikkate aldigini görüyor, acilen yapilmasi gereken diger konularla ilgili biraz daha dikkat çekmek ve iktidari uyarmak istiyorum” açiklamalarinda bulundu.

"EYT’lilerin magduriyeti ve hak kayiplari olmadan acele bir çalisma yapilmali"

Emeklilikte yasla ilgili sorun yasayan vatandaslar ile çiftçi ve esnafin enerji, akaryakit ve krediler ile ilgili yasadigi sorunlara deginen Sarigül, “EYT’lilerin magduriyeti ve hak kayiplari olmadan acele bir çalisma yapilmali ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) olaganüstü bir toplantiya çagirilmali ve EYT’li kardeslerimizin sorunu mutlaka çözülmelidir. Sözlesmeli personelimiz kadro istiyorlar. Sözlesmeli personellerimiz yillardan beri devletimizin kamu kurum ve kuruluslarinda görev yapiyorlar. Artik kadroya alinmali ve devletimize daha yararli isler yapmalilar. Çiftçimizin, özellikle esnaflarimizin faizleri ayni sekilde silinmeli. Pandemi kosullari münasebetiyle esnaflarimiz kredi kullandilar. Bu krediler faizleriyle birlikte alabildigine yükseldi. Çiftçilerimizle konusuyorum. Tarlalari ve traktörleri su anda haciz edilme durumunda. Çiftçilerimizin ve esnaflarimizin faizlerinin mutlaka silinmesi lazim anaparanin da uzun vadede yeni bastan yapilandirilmasini sart görüyoruz. Çiftçi ve esnafimizin kullandigi elektrik ve akaryakit ile ilgili mutlaka yeniden düzenleme yapmak gerekiyor. Aksi takdirde çiftçilerimiz traktörlerine mazot koyacak durumda degil. Çiftçilerimizin morali alabildigine bozuk” diye konustu.

Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Mustafa Sarigül, basin açiklamasinin ardindan partisinin haftalik genel kurul toplantisini gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA