Sakarya'daki Orman Yangini Kontrol Altina Alindi

Sakarya’nin Adapazari ilçesinde ormanlik alanda çikan yangin, yaklasik 3 saat süren çalismalar neticesinde kontrol altina alindi. Sogutma çalismalari devam ederken, bölgede incelemelerde bulunan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim, “Bazi evleri de tedbir amaçli tahliye ettik ama yangin yerlesim yerlerine yaklasamadi. Ekipler müdahale ederek yangini durdurmus oldu” dedi.

Sakarya'daki Orman Yangini Kontrol Altina Alindi
Yangin, Adapazari ilçesi Baglar Mahallesi mevkiindeki ormanlik alanda meydana geldi. Bölgeye çok sayida itfaiye ve Orman Isletme Müdürlügü’ne bagli ekipler sevk edildi. Ekipler yangini söndürmek için seferber olurken, çevre illerden takviye olarak arazöz ve yangin söndürme helikopteri ile uçagi sevk edildi. Yangina 2 uçak, 2 helikopter, 10 itfaiye, 26 araç ve 210 personel müdahale etti. Yaklasik 3 saat süren çalismalar neticesinde yangin kontrol altina alinirken, sogutma çalismalari devam ediyor.

“Bazi evleri de tedbir amaçli tahliye ettik”

Bölgede incelemelerde bulunan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim, tedbir amaçli yanginin çiktigi bölgeye yakin evlerdeki vatandaslari tahliye ettiklerini söyledi.

Kaldirim, yaz aylarina girilmesiyle birlikte orman yanginlarinin önüne geçmek için alinan tedbirlere de vurgu yapti. Vali Kaldirim, “15.30 siralarinda gelen ihbar üzerine 10 dakika içinde bütün ekipler bölgeye geldiler. 2 uçak, 2 helikopter, 10 itfaiye, 26 araç, 210 personel müdahale etti. Su anda yangin kontrol altina alinmis durumda, yerlesim yerlerine ulasmamasi için hizli bir sekilde müdahale edildi. Su anda da havadan olan müdahaleler devam ediyor hem de sogutma çalismalari yapiliyor. Ben geçmis olsun diyorum mahallemize ve sehrimize. Tüm ekiplerimize tesekkür ediyorum. Bölgemizdeki çalismalari bir süre daha takip edecegiz, sogutma islemleri de devam edecek. Yerlesim yerine yakin bir yerdeydi, bazi evleri de tedbir amaçli tahliye ettik ama yangin yerlesim yerlerine yaklasamadi. Ekipler müdahale ederek yangini durdurmus oldu” dedi.

Kaynak: İHA