Safranbolu'da Atik Ilaçlarda Geri Dönüsüme Kazandirilacak

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde geri dönüsüm çerçevesinde atik ilaçlar için çöp kutulari yerlestirildi.

Safranbolu'da Atik Ilaçlarda Geri Dönüsüme Kazandirilacak
Safranbolu Belediyesi tarafindan yapilan açiklamada, “Ortaokullardaki atik pil toplama kampanyasi ile pillerin, giysi kumbaralarinda toplanan kiyafetlerin iplerinin ve belirlenen noktalarda toplanan bitkisel atik yaglarin dönüstürülmesinin ardindan simdi de evlerden kaynaklanan atik ilaçlarin geri dönüsümü için toplama noktalari belirlendi. Bu noktalara atik ilaç kutulari yerlestirildi. Kutu yerlestirilen noktalar Safranbolu Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü, Leyla Dizdar Kültür Merkezi, Meydan Halk Masasi, Belediye binasi, Emek SAKEM, Baris Mahallesi Halk Masasi, Hanimevi, Asagi Tokatli SAKEM ve Tarihi Çarsi Belediye Binasi oldu” denildi.

Belediye Baskani Elif Köse’nin görüslerine de yer verilen açiklamada, “Iklim degisikliginin gündemde oldugu dönemde, dünyayi korumak için bize de vazife düsüyor. Bizim yaptigimiz en önemli is, geri dönüsüme katkida bulunmak. Böylece, atiklarin çöp olarak toprakta kalmasi yerine geri dönüsümle kullanima tekrar kazandirilmasini sagliyoruz. Dünyamizi ne kadar temiz kullanirsak, gelecek nesillere o kadar yasanilir bir hayat birakacagiz” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA