Konya'da 'Sosyal Politikalarda 7 Bölge 7 Il Projesi' Toplantisi Yapildi

Konya’da, Cumhurbaskanligi Sosyal Politikalar Kurulunun "Sosyal Politikalarda 7 Bölge 7 Il Projesi" çerçevesinde toplanti gerçeklestirildi.

Konya'da 'Sosyal Politikalarda 7 Bölge 7 Il Projesi' Toplantisi Yapildi
Sosyal Politikalarda 7 Bölge 7 Il Projesi’nin ev sahiplerinden biri olan Konya’da toplanti düzenlendi.

Cumhurbaskanligi Sosyal Politikalar Kurulu Baskan Vekili Prof. Dr. Vedat Isikhan, Çalisma Sosyal Güvenlik Bakan Yardimcisi ve ayni zamanda Kurul Üyesi Prof. Dr. Lutfihak Alpkan ve Kurul Üyeleri Prof. Dr. Recep Sentürk, Dr. Murat Yilmaz, Dr. Ibrahim Altan ve Uzman Onur Kiliç’in içinde bulundugu kurul, program çerçevesinde Konya’ya gelerek Vali Vahdettin Özkan’i makaminda ziyaret etti. Daha sonra Vali Özkan ve kurul üyeleri ildeki STK temsilcileri ile toplantida bir araya geldi. Tantavi Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen toplantida sosyal politika odaginda sehrin çözüm bekleyen önemli sorunlari görüsüldü. Toplantiya katilan temsilciler, kendi çalisma alanlari ile ilgili yasanan sorunlari ve çözüm stratejilerini kurula sundu.

Toplanti sonunda basin açiklamasi yapan Cumhurbaskanligi Sosyal Politikalar Kurulu Baskan Vekili Prof. Dr. Vedat Isikhan, kurul olarak 7 Bölge 7 Il Projesi çerçevesinde ikinci ziyareti Konya’ya yaptiklarini ve bundan dolayi çok memnuniyet duyduklarini ifade etti.

Türkiye’de sosyal politikalar alaninda son 20 yilda çok önemli ve köklü degisimler yasandigina hep birlikte sahit olduklarini kaydeden Isikhan, “Basta saglik, egitim olmak üzere sosyal yardim, sosyal hizmetler alaninda yasanan bu atilimlar ülkemizin refah düzeyinin artmasinda önemli bir yere sahiptir. Sosyal politikalarimizin temelinde ‘insani yasat ki devlet yasasin’ felsefesinde vücut bulan sosyal devlet anlayisi yatmaktadir. Hükümetlerimiz ilk günden itibaren insanimizin yasam standardini gelistirmek için hak temelli sosyal politikalari uygulamaya koymustur. Bu basarili politikalarda sosyal devlet son 20 yilda adeta ayaga kaldirilmistir. Sosyal politikalarin en önemli hedefi sosyal adaletin, sosyal refahin saglanmasidir. Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’ne geçisle birlikte Sosyal Politika Kurulu olarak kamu kurum ve kuruluslarimizin uygulamalarini degerlendirmek, vatandaslarimizin yerelde yasamis oldugu sorunlari yerinde gözlemlemek ilkesinde ve görevinden hareket ederek böyle bir projeyi planladik. Çok önemli veriler elde edildi. Konya’mizi temsil eden il müdürleri basta olmak üzere üniversite temsilcileri, ayni zamanda sivil toplum kuruluslari, is adamlarimiz ve dezavantajli gruplarin temsilcileri ile çok önemli fikir alisverisinde bulunduk. Çok önemli sorunlari dile getirdiler. Biz bunlari not aldik ve Ankara’ya döndügümüz andan itibaren de bunlari raporlastirip bir üst makama arz edecegiz” dedi.

Ülkenin kalkinmasinda sosyal politikanin çok önemli bir yere sahip oldugunu vurgulayan Isikhan, “Bizim de temel görevimiz, bize verilen görev dogrultusunda sosyal politika alaninda ihtiyaç gruplarina yönelik politika stratejileri gelistirmektir. Sosyal politika sadece bir gruba, sinifa, kesime hitap etmiyor. Toplumun tümünü kapsayan bir içerige sahip. Bu açidan isimiz hem kolay hem zor. Ama biz yerelden topladigimiz bu verilerle gelecege yönelik özellikle 2053 vizyonunda sosyal politika ihtiyaçlarimizi belirleme firsati da bulmus olacagiz. Amaç vatandasimizin refah seviyesinin artmasini saglayacak ve katki getirecek politikalar üretmektir” seklinde konustu.

Konya Valisi Vahdettin Özkan da, “Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’yle Cumhurbaskanligi Sosyal Politikalar Kurulu’nun bütün üyelerinin ilimizde sosyal politikalari iyilestirecegi müdahale araçlarini insa etmelerindeki bu tesrifleri bizim için de gerçekten büyük bir sans. Hem sehrimiz adina hem sehrimizde var olagelen sivil toplum uygulamalari ve sosyal politikalar alanindaki uygulamalari iyilestirme alaninda da bizim için bir firsat. Kurulun burada olmasi bizim açimizdan çok önemli” ifadelerini kullandi.

Kurula katkilarindan dolayi tesekkür eden Vali Vahdettin Özkan, “Ilimizde de insallah bu çalisma hayra berekete vesile olur. Bununla beraber bizim toplum olarak, devlet olarak hedefleri belirlememiz, bu hedefler dogrultusunda çok iyi iletisim halinde olmamiz ve bunun olusturdugu bereketten insallah hep beraber istifade ediyoruz. Artik devlet yönetiminde Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’yle beraber olaylarin katilimcilarina hizmet alicilariyla beraber iyi bir sekilde analiz edilmesi, hedeflerin net konulmasi, bu hedeflere gidecek yol ve yöntemlerin belirlenmesi, bilgi teknolojilerinin en iyi sekilde kullanilmasi, en saglikli, en iyi, en yetismis insan kaynaklarini olusturmasi ve hedefleri dolduracak faaliyetlerin tek tek ortaya konulmasi, daha sonra da bir izleme degerlendirme sisteminin kurulmasi, bunun parayla bulusturulmasi tüm süreçlerinin temel çerçevesini belirlemede yüksek kurulumuzun verecegi perspektif dogrultusunda biz de tasrada ilgili kamu görevlilerini, bakanlik temsilcileri olarak altini doldurmanin gayreti içinde olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA