Kirsal Turizm Için Dayanikli Genç Girisimciler Erasmus + KA220 Projesinin Baslangiç Toplantisi Yapildi

Anadolu Üniversitesi’nin ortaklarindan biri oldugu “Kirsal Turizm için Dayanikli Genç Girisimciler” baslikli Erasmus+ KA220 projesinin baslangiç toplantisi 20-21 Temmuz 2022 tarihinde gerçeklestirildi.

Kirsal Turizm Için Dayanikli Genç Girisimciler Erasmus + KA220 Projesinin Baslangiç Toplantisi Yapildi
Türkiye ortaklarindan Anadolu Üniversitesini temsilen Prof. Dr. Semra Günay Aktas, Ars. Gör. Dr. Merve Özgür Göde, Ars. Gör. Dr. Sema Ekincek “Kirsal Turizm için Dayanikli Genç Girisimciler” baslikli Erasmus+ KA220 projesinin baslangiç toplantisi katilim sagladi. Eskisehir Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi’nde 20-21 Temmuz 2022 tarihinde gerçeklestirilen toplantida Türkiye, Italya ve Ispanya’dan ortaklar ile proje asamalari ve taraflarca saglanacak katkilar ele alindi.

Yurtiçi ve yurtdisi proje ortaklari toplantiya katilim sagladi

Eskisehir Teknik Üniversitesi liderliginde, Prof. Dr. Yeliz Mert Kantar koordinatörlügünde yürütülen projede Doç. Dr. Sükrü Acitas, Dr. Ögr. Üyesi Ismail Yenilmez organizasyonda görev alirken proje konsorsiyumunda yurt içi ortaklar olarak Anadolu Üniversitesi ile Cografya Egitim Dernegi yer aldi. Cografya Egitimi Dernegi’ni temsilen Doç. Dr. Önder Yayla, Betül Dönmez Oral toplantiya katilim sagladi. Proje konsorsiyumunda yurt disi ortaklarindan Comune di Ponte di Piave’yi temsilen Handan Akarsu Scarabello ve Giuseppe Scarabello, Italya’dan ise Indepcie’yi temsilen Jesus Ruiz Ispanya’dan yüz yüze gerçeklestirilen toplantiya katilim sagladi.

Projenin hedefleri

Proje ile sürdürülebilir kirsal turizm için dayanikli genç girisimcilerin yetistirilmesi amaçlanirken gençlerin basarili girisimcilik modelleri gelistirmeleri hedeflenmekte. Bu baglamda egitim içerikleri, yönlendirmeler ve danismanliklar genç girisimcilere saglanacak firsatlardan bazilari olurken üç temel sonuç üzerinden yürütülecek iki yillik projenin yaygin etkisi ve çiktilari inovatif, uygulanabilir ve sonuç odakli olacak sekilde dizayn edilmis durumda. Proje ayrica genç issizligini azaltma; kirsalda turizmi gelistirme ve girisimcilige tesvik etme; gençler ve kurumlar arasi bir ag kurma; uluslararasi alanda kirsal turizm için gençlerin becerilerini artirma hedeflerini içermekte.
Kaynak: İHA