Emet'te Yanan Ormanlik Alan Havadan Görüntülendi

Kütahya’nin Emet ilçesinde Küreci ile Samrik köyleri arasindaki ormanlik alanda çikan orman yangini karadan ve havadan yapilan yogun mücadele ile kontrol altina alinirken, yanan alanlar havadan görüntülendi.

Emet'te Yanan Ormanlik Alan Havadan Görüntülendi
Emet Orman Isletme Müdürlügü Degirmisaz Isletme Sefligi sinirlarinda çikan yangin, 26 helikopter, 9 uçak, 8 dozer, 19 tanker, 78 arazöz, 13 su ikmal araci, 5 greyder, 3 ekskavatör, 13 treyler, 10 ilk müdahale araci, 485’i orman personeli olmak üzere 800’e yakin görevlinin cansiperane mücadelesi sonucu kontrol altina alindi. Yanginin verdigi hasar ise gün agardiginda ortaya çikti. Yanan alanlar dronla ve yangin kulesinden görüntülendi.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Birol Dündar, bölgedeki ekiplerin yogun gayretiyle yaklasik 270 hektarlik alanda etkili olan yanginin kontrol altina alindigini ve sogutma çalismalarina baslandigini belirtti.

24 saate varmadan tüm kurumlarin da destegi ile yangina karsi mücadelenin tamamlandigini söyleyen Dündar, “Yarinlarimiz olan ormanlarimizi korumak ugruna kendini alevlere siper eden, gecesini gündüzüne katarak yanginlara karsi mücadele veren orman kahramanlarimiza ve emegi geçen tüm kurum ve STK’lara tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA